Man doodt vrouw en wacht op de politie

Datum
woensdag 16 mei 2018
Adres
Klaverweide
Plaats
Breda

Omwonenden hoorden tegen 18.30 uur een vrouw gillen en zagen haar uit een auto stappen. Ze zagen ook dat een man - naar later bleek Houssain A. (42) - uit de wagen stapte en met een mes zo'n twintig keer op haar instak. 

Overal waar hij haar maar kon raken. 

Ze viel op de grond en hij legde haar jas over haar heen. Daarna leunde hij tegen de wagen en wachtte op de politie. Toen die arriveerde, ging hij alvast op de grond liggen om geboeid te worden. 

Man niet dan nadat hij een foto van zichzelf en het slachtoffer had gemaakt. Die foto verstuurde hij via WhatsApp naar een neef.

Het slachtoffer - een 42-jarige vrouw uit Hoogvliet - werd nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar hulpverleners konden niets meer voor haar doen. 

De verdachte was geen bekende van de instanties en afkomstig uit Breda.

En daarvoor uit Syrië. Hij was enkele jaren geleden als vluchteling naar Nederland gekomen.

Maar volgens zijn advocaat heeft zijn Syrische achtergrond niets met de zaak te maken: het was een ruzie om geld. De aanschaf van een graafmachine zou dader en slachtoffer geld hebben gekost. 

Volgens de oudste zoon van het slachtoffer (ze had er twee) hadden zijn moeder en A. een relatie, maar had zij domweg genoeg van A. en wilde ze een punt achter de relatie zetten - of had dat al gedaan.

Het Openbaar Ministerie eiste 16 jaar. De verdachte had een mes meegenomen en had voldoende tijd om na te denken over het gebruik van dat mes. 

Met andere woorden: hij stond - zoals de officier het formuleerde - met één been in voorbedachte raad, moord in plaats van doodslag.

Daarbij is het maken van die foto uit te leggen als: kijk maar, ik heb gedaan wat ik heb aangekondigd. 

Houssain A. zelf noemde het een schreeuw om hulp.

De rechtbank vond moord niet bewezen was en veroordeelde A. wegens doodslag tot 13 jaar.

 15,7
KNMI Gilze-Rijen – 16-05-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:14

Reacties (0)

Log in om te reageren