Psychotische Idriz steekt Sabir dood

Datum
vrijdag 11 mei 2018
Adres
Lange Nering
Plaats
Emmeloord

De steekpartij vond plaats aan het eind van de middag in restaurant Taj Mahal, rond 16.00 uur. Hulpverleners probeerden de 24-jarige Sabir Jama nog te reanimeren, maar tevergeefs. Om 18.52 uur twitterde de politie dat hij aan zijn verwondingen was overleden.

Weer korte tijd later werd de 36-jarige Albanees Idriz uit zijn huis aan de Leemansstraat gehaald. Hij kende het slachtoffer, maar ze hadden geen ruzie. 

Idriz was psychotisch, wist De Stentor te melden. 

Een halfjaar geleden had zijn zwangere vriendin hem verlaten en daarna ging het steeds slechter met hem. Hij vermoedde dat 'men' zijn vrouw en kind voor hem verborgen hield.

Wie die men ook waren.

Hij en het slachtoffer kwamen vaker in Taj Mal, het Turks-Indiaas restaurant waar de steekpartij plaatsvond. Idriz kwam er vaak alleen voor een praatje met de eigenaar, in wie hij een vaderfiguur zag. 

De Albanees was bekend bij de instanties. Hij was al eens opgenomen, maar verliet de inrichting omdat hij het er niet uithield. Zijn buurman zag hem vaak heen en weer lopen op het veldje voor zijn woning, met ontbloot bovenlijf. Uren achtereen.

Die middag was hij weer in Taj Mal. Hij vroeg de eigenaar: 'Waar is mijn vrouw, waar is mijn kind?' De eigenaar antwoordde ontwijkend. Een uur later sneed hij uit het niets de keel van Sabir door.

Met het slachtoffer ging het juist een stuk beter. Hij had net een nieuwe baan: nooit meer in de ploegendienst van de chipsfabriek.

Nooit meer.

Het Openbaar Ministerie eiste tbs met dwangverpleging, de rechtbank vonniste conform. Wegens doodslag, want de dader wist niet wat hij deed.

 13,3
KNMI Marknesse – 11-05-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:12

Reacties (0)

Log in om te reageren