Afperser doodgeschoten

Datum
woensdag 25 april 2018
Adres
Renate Rubensteinstraat
Plaats
Schijndel

De 26-jarige Daan Hoefs werd rond 19.15 uur doodgeschoten terwijl in de straat kinderen speelden, omwonenden hoorden drie schoten. Ambulancepersoneel probeerde hem nog te reanimeren, maar tevergeefs. Hoefs stierf ter plaatse.

Inmiddels heeft de politie een huis in de Aagje Dekenstraat (letterlijk om de hoek) doorzocht en een 29-jarige bewoner van dat pand aangehouden, Mark van S. Hij zou door Hoefs zijn afgeperst en bedreigd.

De vader van Van S. werd na een paar maanden ook aangehouden, maar na een paar dagen alweer vrijgelaten.

De politie zoekt nog naar een specifieke getuige: een vrouw die haar hond uitliet. Ze zou de schoten hebben gehoord en later ook bij de traumahelikopter hebben gestaan. 

Hoefs lag naast een klein model personenauto, waarvan het portier openstond. Vermoedelijk was hij die avond bij Van S. aan de deur geweest en had hem afgeperst en/of bedreigd. Dit keer liep Van S. Hoefs achterna toen die naar zijn auto liep.

Van S. senior wordt verdacht van medeplichtigheid.

Het slachtoffer was geen onbekende voor de politie, In 2015 was hij betrokken bij een steekpartij die de 27-jarige Joeri Edelijn uit Uden het leven kostte.

Die steekpartij vond plaats op de markt van Uden. Hoefs (toen 24) en zijn vriend Thomas van der H. (25) waren op stap geweest en hadden naast alcohol diverse soorten drugs gebruikt. Bij een taxistandplaats maakten ze ruzie met Edelijn. Hoefs zou zijn vriend Van der H. toen een mes hebben aangereikt, het mes waarmee Van der H. Edelijn met twee steken doodde.

Althans, dat verklaarde Van der H. tijdens de zitting. Hoefs ontkende dat het mes van hem was. Volgens omroepbrabant.nl voegde hij Van der H. toe: 'Je bent gek, je spoort niet.' 

Zijn advocaat probeerde hem nog te sussen, maar tevergeefs. 'Ik ben geen heilige jongen, maar ik ben geen moordenaar. Ik zou nooit op zo'n laffe manier iemand om het leven brengen. Jij bent een zielige stumper.'

Thomas van der H. kreeg 10 jaar cel, ook in hoger beroep. Hoefs kreeg 8 maanden cel. Na die uitgezeten te hebben zette hij nog een tatoeage en ging weer kickboksen.

En hij bleef een bekende van de politie (hij werd onder meer veroordeeld voor drugshandel) en volgens De Telegraaf liet Hoefs zich overigens ook geregeld zien bij het chapter van No Surrender in Nijmegen.

Zijn broer plaatste op Facebook een laatste boodschap aan hem, met onder meer de opmerking dat Daan Hoefs niet tegen onrecht kon... 

Het is de tweede moord in Schijndel sinds 2010 en de tiende moord in Brabant in 2017.

Labels

Bijgewerkt: 09-08-18 19:53

comments powered by Disqus