Man doodgeschoten na eerdere ruzie

Datum
zondag 22 april 2018
Adres
Rijksweg Zuid
Plaats
Geleen

Radwan Kalicharan (34) en zijn vriendin werden rond 7.00 uur voor de deur van de woning op 134b beschoten. Zij werd in haar been getroffen, hij overleed later die dag in het ziekenhuis. 

Twee uur eerder hadden buren al een explosie gehoord. Het bleek dat iemand iets had laten ontploffen voor de woning, die gevestigd in het voormalige cafĂ© Monopole. Een ruit vloog eruit. 

Daarop ontstond een vechtpartij, waarbij de vrouw in elkaar zou zijn geslagen. De politie kon de ruzie toen nog sussen. De ongenode gasten verlieten het strijdtoneel.

Tijdelijk. 

Een van de buren hoorde twee uur later iemand roepen: 'Schiet dan! Schiet dan!' En dat deed degene die daartoe werd opgeroepen.

Buren zagen vier mannen vluchtten, allen werden opgepakt.

Een hen zit nog vast, Doy S. Hij is volgens 1limburg.nl een kopstuk van Satudarah. Indien juist, dan is dit het volgende dodelijk incident in een inmiddels lange rij dodelijke incidenten met leden van 1% MC's. 

Hier staan ze alle achter elkaar.

De aanleiding tot de schietpartij zou een ordinaire burenruzie zijn. S. was sinds kort de bovenbuurman van Radwan Kalicharan, maar werd die nacht geweigerd op het feest dat Radwan Kalicharan en zijn vriendin gaven.  

Doy S. zou daarop enkele vrienden hebben ingeschakeld. Omdat hij bang was, zoals hij zelf stelt? Of om Kalicharan een lesje te leren?

In ieder geval was S. net vrij nadat hij in 2014 in Duitsland wegens drugshandel tot 6 jaar was veroordeeld.

Maar de Rijksweg Noord schijnt ook niet helemaal pluis te zijn, aldus De Limburger.

Labels

Bijgewerkt: 02-06-18 12:20

comments powered by Disqus