Man doodgeschoten terwijl hij met 112 belde

Datum
zondag 22 april 2018
Adres
Rijksweg Zuid
Plaats
Geleen

Radjan Kalicharan (34) en zijn vriendin werden rond 7.00 uur voor de deur van de woning op 134b beschoten. Zij werd in haar been getroffen, hij overleed later die dag in het ziekenhuis. 

Twee uur eerder hadden buren al een explosie gehoord. Het bleek dat iemand iets had laten ontploffen voor de woning, die gevestigd in het voormalige cafĂ© Monopole. Een ruit vloog eruit. 

Daarop ontstond een vechtpartij, waarbij de vrouw in elkaar zou zijn geslagen. De politie kon de ruzie toen nog sussen. De ongenode gasten verlieten het strijdtoneel.

Tijdelijk. 

Een van de buren hoorde twee uur later iemand roepen: 'Schiet dan! Schiet dan!' En dat deed degene die daartoe werd opgeroepen.

Buren zagen vier mannen vluchtten, allen werden opgepakt.

Een hen zit nog vast, Doy S. Hij is volgens 1limburg.nl een kopstuk van Satudarah. Indien juist, dan is dit het volgende dodelijk incident in een inmiddels lange rij dodelijke incidenten met leden van 1% MC's. 

Hier staan ze alle achter elkaar.

De aanleiding tot de schietpartij zou een ordinaire burenruzie zijn. S. was sinds kort de bovenbuurman van Radwan Kalicharan, maar werd die nacht geweigerd op het feest dat Radjan Kalicharan en zijn vriendin gaven.

Doy S. zou daarop enkele vrienden hebben ingeschakeld. Omdat hij bang was, zoals hij zelf stelt? 

Of om Kalicharan een lesje te leren?

De politie pakte ook Robert E. op, een van de vrienden die S. had ingeschakeld. E. zou degene zijn geweest die Doy S. had aangespoord te schieten en zou zelf een honkbalknuppel hebben gehanteerd.

Inmiddels heeft Doy S. aangifte gedaan tegen de vriendin van de man die hij volgens justitie heeft doodgeschoten. Volgens S. heeft de vrouw met messen in de richting van zijn keel althans hem gestoken. 

Bovendien zou ze hem met de dood hebben bedreigd.

En dat lijkt niet allemaal verzonnen. 

Op beelden die 1limburg.nl van een belanghebbende (advocaat) kreeg is te zien dat Kalicharan en zijn vriendin de confrontatie zoeken en dat zij met een tamelijk fors mes stekende, zelf hakkende bewegingen maakt.

Op de beelden is niet te zien dat Doy op Kalicharan schiet en dus niet of hij op dat moment reden had bang te zijn. Maar de vraag is hoeveel angst je moet hebben voor iemand die staat te bellen.

Want dat deed Kalicharan: hij belde 112. 'Ik ben geraakt,' riep hij nog toen S. had geschoten. 'Ik ben geraakt.'

Maar hij had alle reden bang te zijn voor mevrouw Kalicharan. En hij schoot ook op haar.

S. was overigens net weer vrij nadat hij in 2014 in Duitsland wegens drugshandel tot 6 jaar was veroordeeld.

Het Openbaar Ministerie eiste 14 jaar tegen Doy. S en eveneens 14 jaar tegen de honkballer. 

De rechtbank veroordeelde Doy S. tot 8 jaar. Zijn kompaan kreeg er 6.

Op woensdag 12 november 2020 besloot het Gerechtshof beide verdachten vrij te laten. Twee dagen eerder was het hoger beroep in deze zaak geweest en kennelijk heeft het hof besloten ze te ontslaan van rechtsvervolging op basis van noodweer. Maar het hof moet dat besluit nog toelichten.

 19,4
KNMI Maastricht – 22-04-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:10

Reacties (0)

Log in om te reageren