Man doodgeschoten na eerdere ruzie

Datum
zondag 22 april 2018
Adres
Rijksweg Zuid
Plaats
Geleen

Radwan Kalicharan (34) en zijn vriendin werden rond 7.00 uur voor de deur van de woning op 134b beschoten. Zij werd in haar been getroffen, hij overleed later die dag in het ziekenhuis. 

Twee uur eerder hadden buren al een explosie gehoord. Het bleek dat iemand iets had laten ontploffen voor de woning, die gevestigd in het voormalige cafĂ© Monopole. Een ruit vloog eruit. 

Daarop ontstond een vechtpartij, waarbij de vrouw in elkaar zou zijn geslagen. De politie kon de ruzie toen nog sussen. De ongenode gasten verlieten het strijdtoneel.

Tijdelijk. 

Een van de buren hoorde twee uur later iemand roepen: 'Schiet dan! Schiet dan!' En dat deed degene die daartoe werd opgeroepen.

Buren zagen vier mannen vluchtten, allen werden opgepakt.

Een hen zit nog vast, Doy S. Hij is volgens 1limburg.nl een kopstuk van Satudarah. Indien juist, dan is dit het volgende dodelijk incident in een inmiddels lange rij dodelijke incidenten met leden van 1% MC's. 

Hier staan ze alle achter elkaar.

De aanleiding tot de schietpartij zou een ordinaire burenruzie zijn. S. was sinds kort de bovenbuurman van Radwan Kalicharan, maar werd die nacht geweigerd op het feest dat Radwan Kalicharan en zijn vriendin gaven.

Doy S. zou daarop enkele vrienden hebben ingeschakeld. Omdat hij bang was, zoals hij zelf stelt? 

Of om Kalicharan een lesje te leren?

De politie is nog op zoek naar Robert E., een van de vrienden die S. had ingeschakeld. E. zou een honkbalknuppel hebben gehanteerd. 

E. had zich onmiddellijk na de schietpartij bij de politie gemeld, maar werd toen door de rechter-commissaris vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie ging tegen dat besluit in hoger beroep en kreeg gelijk. 

Maar E. liet zich niet meer zien.

Inmiddels heeft Doy S. aangifte gedaan tegen de vriendin van de man die hij heeft doodgeschoten. Volgens S. heeft de vrouw met messen in de richting van zijn keel althans hem gestoken. En ze zou hem met de dood hebben bedreigd.

S. was net weer vrij nadat hij in 2014 in Duitsland wegens drugshandel tot 6 jaar was veroordeeld.

Maar de Rijksweg Noord schijnt ook niet helemaal pluis te zijn, aldus De Limburger.

 19,4
KNMI Maastricht – 22-04-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-08-18 22:14

comments powered by Disqus