Moeder doodt zoontje (0)

Datum
woensdag 25 april 2018
Adres
Mathenesserdijk
Plaats
Rotterdam

De 33-jarige K.R. drukte een kussen op het gezicht van haar 7 maanden oude zoontje. Haar oudere zoon was ook in de woning aanwezig, maar merkte niets.

Waarom de vrouw haar jongste zoon heeft verstikt, weet nog niemand. Volgens haar advocaat was ze nadien weken niet in staat te praten. Ze was in shock. Daarna ging het beter en begon ze te praten. Uiteindelijk heeft ze een verklaring afgelegd bij de politie. 

Sinds haar arrestatie verbleef ze op een speciale afdeling van een psychiatrische inrichting, omdat ze psychisch moest worden onderzocht en om te voorkomen dat ze zelfmoord zou plegen. Volgens de advocaat van R. wilde zijn cliĆ«nt na de moord zelfmoord plegen door het water in te lopen. 

Tijdens de zitting werd duidelijk dat de doodsoorzaak niet kon worden vastgesteld. De patholoog-anatoom ging uit van verstikking (met het kussen). Ook al gezien de bekentenis van de vrouw.

Ze was vanuit haar geboorteland naar Nederland gekomen, omdat de familie van haar vriend hier woont. Maar ze had weinig sociale contacten en kreeg heimwee.

Van de politie had ze de begrafenis van haar zoon mogen bijwonen. Niet van de familie van haar partner. Toch wilde ze (na haar straf uitgezeten te hebben), terug naar haar partner en andere zoon.

Het Openbaar Ministerie eist 6 jaar. De advocaat van R. ziet de straf graag beperkt tot 3 jaar.

De rechtbank veroordeelde R. tot 5 jaar. 

 11,2
KNMI Rotterdam – 25-04-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:07

Reacties (0)

Log in om te reageren