Vampier gedood

Datum
zondag 15 april 2018
Adres
Trompstraat
Plaats
Bodegraven

De 35-jarige Jasmina werd zondagochtend kort na 9.30 uur gevonden, de politie hield haar 41-jarige echtgenoot aan, Ljubisa O.

Het stel kwam uit MacedoniĆ«. Volgens buren liep de man die ochtend verward rond en sprak hij een buurtgenoot aan. Aan haar vertelde hij dat er iets met zijn vrouw was, later dat ze dood was en weer later vermoord. 

Daarop werd de politie gebeld.

Jasmina had een verstandelijke beperking, Ljubisa ook. Hij werkte bij een sociale werkplaats, maar was daar ontslagen. Zoals hij overal na korte tijd weer ontslagen werd. En overal had hij een grote mond. 

Soms bad hij een halfuur in de tuin, dan weer reinigde hij de stoep zeer grondig.

Er waren ook incidenten, al wilden buren niet meer vertellen dan dat de politie wel twintig keer was gebeld.

Hun kinderen waren anderhalf jaar geleden al uit huis geplaatst. Vanaf dat moment groette de vrouw haar buren niet meer, alsof ze hen verweet dat ze waren weggehaald. Ze miste haar kinderen zo dat haar man een puppy voor haar wilde kopen.

Maar met hem ging het nog slechter. Hij had al eens zes jaar in een psychiatrische inrichting gezeten.

In juli 2018 maakte het Openbaar Ministerie bekend dat O. zijn vrouw met een mes of 'een puntig voorwerp' heeft doodgestoken. 

Tijdens een pro forma-zitting op 23 juli bleek dat hij in het ziekenhuis van de strafgevangenis Scheveningen werd behandeld. Maar niet geheel naar zijn zin: 'Ik krijg troepmedicijnen, ze willen me vermoorden.'

Verder meldde hij dat hij stemmen hoort, in zijn hoofd. 

Maar hij bekende wel. Sterker: vaststaat dat hij de avond voor de moord tegen iemand heeft gezegd dat zijn vrouw zou komen te overlijden.

Tijdens de rechtszaal bleek dat het nog steeds niet goed met hem ging. Zijn vrouw was een vampier, ze had ogen met drie kleuren. En zijn huidige psychiater wilden hem doden. 

Ljubisa O. bleek zijn vrouw 28 keer te hebben gestoken. Dat ontkende dan weer: hij had haar slechts drie keer gestoken. Een keer in het oog, dat herinnerde hij zich nog wel.

Hoe zijn vrouw aan een gebroken neus, ribben en schedel was gekomen? Hij wist het niet.

De zonnebloempitten op haar lichaam? Die had de duivel gezaaid...

Het Openbaar Ministerie eiste tbs met dwangverpleging, geen gevangenisstraf. Deskundigen meenden namelijk dat O. volledig ontoerekeningsvatbaar was - en dan kan je geen straf worden opgelegd. Wel een maatregel (zoals tbs).

Uitspraak conform.

 13,2
KNMI Cabauw – 15-04-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:06

Reacties (0)

Log in om te reageren