Vrouw dood, man aangehouden

Datum
zondag 15 april 2018
Adres
Trompstraat
Plaats
Bodegraven

De 35-jarige vrouw werd zondagochtend kort na 9.30 uur gevonden, de politie hield haar 41-jarige echtgenoot aan, Ljubisa O.

Het stel kwam uit MacedoniĆ«. Volgens buren liep de man die ochtend verward rond en sprak hij een buurtgenoot aan. Aan haar vertelde hij dat er iets met zijn vrouw was, later dat ze dood was en weer later vermoord. 

Daarop werd de politie gebeld.

De man werkte bij een sociale werkplaats, maar was daar ontslagen - aldus buren in bndestem.nl. Zoals hij overal na korte tijd weer ontslagen werd. Hij had overal een grote mond. 

Soms bad hij een halfuur in de tuin, dan weer maakte hij de stoep zeer grondig schoon.

Er waren ook incidenten, al wilden buren niet meer vertellen dan dat de politie wel twintig keer was gebeld.

Hun kinderen waren anderhalf jaar geleden al uit huis geplaatst. Vanaf dat moment groette de vrouw haar buren niet meer, alsof ze hen verweet dat ze waren weggehaald. Ze miste haar kinderen zo dat haar man een puppy voor haar wilde kopen.

Maar met hem ging het nog slechter. 

In juli 2018 maakte het Openbaar Ministerie bekend dat O. zijn vrouw met een mes of 'een puntig voorwerp' heeft doodgestoken. 

Tijdens een pro forma-zitting op 23 juli bleek dat hij in het ziekenhuis van de strafgevangenis Scheveningen wordt behandeld. Maar niet geheel naar zijn zin: 'Ik krijg troepmedicijnen, ze willen me vermoorden.'

Verder meldde hij dat hij stemmen hoort, in zijn hoofd. 

Hij heeft bekend. Sterker: vaststaat dat hij de avond voor de moord heeft gezegd dat zijn vrouw zou komen te overlijden.

 13,2
KNMI Cabauw – 15-04-2018

Labels

Bijgewerkt: 10-01-19 12:53

comments powered by Disqus