Toon Sweegers in auto doodgeschoten

Datum
woensdag 11 april 2018
Adres
Den Bult
Plaats
Eindhoven

De 51-jarige Toon Sweegers werd op donderdag om 8.00 uur gevonden in stadsdeel Strijp, vlak bij het centrum. Hij zat achter het stuur van een Mercedes Benz 500 SL cabrio uit 1983, groen van kleur. 

Hij werd gevonden door zijn schoonzoon. Hulp kwam te laat. 

Aan de bijrijderskant lag glas, dus vermoedelijk is hij eerst van rechts beschoten. Met zo'n tien kogels, meldt Omroep Brabant. Aan de bestuurderskant lagen drie hulzen. Dus is de schutter na de eerste tien schoten om de auto heen gelopen om het karwei af te maken. Het portier aan die kant stond nog open.

Via Burgernet vraagt de politie getuigen zich te melden.

Sweegers werd zeer vermoedelijk al woensdagavond doodgeschoten. Hij verliet om 23.30 uur de woning van zijn vriendin aan Den Bult (een soort hofje) en toen werden schoten gehoord. 

Hij was een bekende van de politie, maar of zijn dood een liquidatie in de onderwereld is moet nog blijken. 

De politie vermoedt overigens van wel. Ze linkt de moord aan vier andere (niet-dodelijke) schietpartijen in Eindhoven en omstreken. 

Sweegers is na Henk Baum wel de tweede handelaar in tweedehands auto's die in korte tijd in Brabant werd doodgeschoten. Hij was eigenaar van JVM auto's aan de Hurksestraat en verkocht goedkope tweedehandsjes onder de voorwaarde: 'Rijden is kopen...'

In mei 2020 maakte de politie haar vermoeden bekend dat tien geweldsdelicten in de regio Eindhoven in korte tijd met elkaar in verband staan: de liquidaties van Frank Kerssens en Toon Sweegers, vier mislukte liquidaties en vier beschietingen van huizen (waaronder een woonwagen aan de Welschapsdijk in april 2018) en shisha lounges, zoals Pool 8 & Lounge Villa 040 in januari 2020.

Aanleiding is een conflict tussen criminele groeperingen in de regio, maar dat is een tamelijk overbodige mededeling.

 11,3
KNMI Eindhoven – 11-04-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:05

Reacties (0)

Log in om te reageren