Man door zijn hoofd geschoten bij ripdeal

Datum
zondag 8 april 2018
Adres
Sandenburgstraat
Plaats
Breda

Buren hoorden rond 20.15 uur luide knallen en waarschuwden de politie. Getuigen zagen mannen wegrennen, wat later werd gecorrigeerd in een man, een vrouw en een tweede man met bivakmuts.

Een van hen had een groot geweer in zijn handen en ze droegen tassen. Met groen spul erin. Wiet, denkt de buurt. Een van die tassen zou op straat zijn achtergebleven. 

Ook zag iemand een auto met een wit nummerbord met zwarte letters wegrijden. De inzittenden zouden Duits hebben gesproken. 

Een paar dagen na de moord werden in de berm van de A58 persoonlijke spullen van het slachtoffer gevonden, weggegooid door de daders. Begin mei werd ter hoogte van Gilze ook het moordwapen gevonden.

Inmiddels heeft de politie vijf Limburgers aangehouden, meldt omroepbrabant.nl. 'In Roermond werden twee mannen van 21 en 22 jaar oud opgepakt. In Venlo arresteerde de politie een 26-jarige man. Een 28-jarige vrouw werd in Sittard aangehouden en in Geleen werd een vrouw van 27 opgepakt.'

Volgens de politie hebben de daders al vaker toegeslagen. Een vrouw bestelt een kilo drugs en als die deal slaagt bestelt ze vijf kilo. Bij de tweede gelegenheid komen dan gewapende mannen mee.

Het slachtoffer is de 26-jarige Nederlander van Turkse afkomst Kaan Safranti. Een crimineel met een Facebookpagina, waarop hij onder meer met een vies dikke Porsche en kinderen poseert. En in Donald Duck-pak. 

Een drugsdealer met een Facebookpagina in Donald Duck-pak... 

Leden van zijn oude voetbalclub Barça speelden de zaterdag na zijn dood met rouwbanden of hielden voor de wedstrijd een minuut stilte. Drugshandelaar of niet.

En op straat werd hij herdacht met waxinelichtjes.

De buurt wist overigens al dat vanuit de woning gedeald werd. De woning werd onderverhuurd en het was een komen en gaan van 'die jonge gastjes' (bndestem.nl). De woningbouwvereniging trouwens ook.

In een interview verklaarde burgemeester Depla van Breda dat Safranti bij een ripdeal door zijn hoofd werd geschoten. Daar was de politie niet blij mee, want dat is daderkennis. Later ontkende Depla dan ook te weten dat Safranti bij een ripdeal door het hoofd was geschoten... Hij had zorgvuldiger moeten formuleren.

Het was de vijftiende moord in Breda sinds 2010.

Bijgewerkt: 29-05-18 10:46

comments powered by Disqus