Man door zijn hoofd geschoten bij ripdeal

Datum
zondag 8 april 2018
Adres
Sandenburgstraat
Plaats
Breda

Buren hoorden rond 20.15 uur luide knallen en waarschuwden de politie. Getuigen zagen mannen wegrennen, wat later werd gecorrigeerd in een man, een vrouw en een tweede man met bivakmuts.

Een van hen had een groot geweer in zijn handen en ze droegen tassen. Met groen spul erin. Wiet, denkt de buurt. Een van die tassen zou op straat zijn achtergebleven. 

Ook zag iemand een auto met een wit nummerbord met zwarte letters wegrijden. De inzittenden zouden Duits hebben gesproken.

Volgens de politie hebben de drie daders al vaker toegeslagen. De vrouw bestelt een kilo drugs en als die deal slaagt bestelt ze vijf kilo. Bij de tweede gelegenheid komen dan gewapende mannen mee.

Het slachtoffer is de 26-jarige Nederlander van Turkse afkomst Kaan Safranti. Een crimineel met een Facebookpagina, waarop hij onder meer met een vies dikke Porsche en kinderen poseert. En in Donald Duck-pak. 

Leden van zijn oude voetbalclub Barça speelden de zaterdag na zijn dood met rouwbanden of hielden voor de wedstrijd een minuut stilte. Drugshandelaar of niet.

De buurt wist overigens al dat vanuit de woning gedeald werd. De woning werd onderverhuurd en het was een komen en gaan van 'die jonge gastjes' (bndestem.nl). De woningbouwvereniging trouwens ook.

De politie bekijkt beelden die een van de getuigen heeft gemaakt van de vluchtende mannen (en vrouw).

Het was de vijftiende moord in Breda sinds 2010.

Bijgewerkt: 16-04-18 09:20

comments powered by Disqus