Bezoeker shisha lounge VLVT doodgeschoten

Datum
zaterdag 7 april 2018
Adres
Laan van Meerdervoort
Plaats
Den Haag

De 17-jarige Azad Sahin uit Den Haag raakte rond middernacht - het was nog net zaterdagavond - gewond toen iemand een vuurwapen afschoot in shishalounge VLVT op de hoek met de Tasmanstraat. 

Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en aanvankelijk leek het erop dat het slachtoffer stabiel was, maar maandagochtend overleed hij alsnog. De burgemeester van Den Haag had de sishalounge toen al gesloten.

Inmiddels is een 19-jarige Rotterdammer aangehouden: Mustaf S., mogelijk de man op onderstaande foto:


De man op de foto is in ieder geval de schutter. De schoten vielen na een ruzie.

Het slachtoffer werd in Turkije begraven. 

S. zweeg aanvankelijk. Hij wilde wel praten, maar niet met de politie. Met een psycholoog. Maar dan weer niet over de schietpartij. Over zijn leven.

Zijn ouders verklaarden geen grip meer op hem te hebben.

Overigens zijn twee mannen van 17 en 31 opgepakt omdat ze van plan zouden zijn geweest een aanslag op Mustaf S. te plegen (toen hij nog niet was opgepakt). De 17-jarige had de woning van S. in Rotterdam al afgelegd.

Maar de politie was hen voor.

Tijdens een pro forma-zitting ontkende S. met voorbedachte raad te hebben geschoten. 'Waarom zou ik mijn toekomst vergooien,' hield hij de rechtbank voor. 

Dit doet vermoeden dat hij denkt zijn toekomst met een veroordeling wegens doodslag niet te hebben vergooid... Hij had overigens al een lang strafblad wegens diefstallen.

Hij zei ook: 'Ik ben geen moordenaar.'

Dat lijkt ons een semantische kwestie.

 14,7
KNMI Hoek van Holland – 07-04-2018

Bijgewerkt: 14-12-18 13:26

comments powered by Disqus