Bezoeker shisha lounge oodgeschoten

Datum
zaterdag 7 april 2018
Adres
Laan van Meerdervoort
Plaats
Den Haag

De 17-jarige Azad Sahin uit Den Haag raakte rond middernacht - het was nog net zaterdagavond - gewond toen iemand een vuurwapen afschoot in shishalounge VLVT op de hoek met de Tasmanstraat. 

Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en aanvankelijk leek het erop dat het slachtoffer stabiel was, maar maandagochtend overleed hij alsnog. De burgemeester van Den Haag had de sishalounge toen al gesloten.

Inmiddels is een 19-jarige Rotterdammer aangehouden: Mustaf S., de man op onderstaande foto:

De schoten vielen na een ruzie. Het slachtoffer werd in Turkije begraven. 

S. zweeg aanvankelijk. Hij wilde wel praten, maar niet met de politie. Met een psycholoog. Maar dan weer niet over de schietpartij. Over zijn leven.

Zijn ouders verklaarden geen grip meer op hem te hebben.

Overigens zijn twee mannen van 17 en 31 opgepakt omdat ze van plan zouden zijn geweest een aanslag op Mustaf S. te plegen (toen hij nog niet was opgepakt). De 17-jarige had de woning van S. in Rotterdam al afgelegd.

Maar de politie was hen voor.

De 31-jarige - ene Jacqueson W. - mocht de rechtszaak tegen hem in vrijheid afwachten. De 17-jarige was al eerder vrijgelaten, maar zit inmiddels weer vast omdat hij zich niet aan de voorwaarden van zijn vrijlating heeft gehouden.

Tijdens een pro forma-zitting ontkende S. intussen met voorbedachte raad te hebben geschoten. 'Waarom zou ik mijn toekomst vergooien,' hield hij de rechtbank voor. 

Dit doet vermoeden dat hij denkt zijn toekomst met een veroordeling wegens doodslag niet te hebben vergooid... Hij had overigens al een lang strafblad wegens diefstallen.

Hij zei ook: 'Ik ben geen moordenaar.'

Dat lijkt ons een semantische kwestie.

Tijdens de rechtszaak bekende S. te hebben geschoten. Hij had ruzie met het slachtoffer vanwege een ballon. Het slachtoffer had die ballon op een vriend van S. gegooid. En toen had S. (ook volgens getuigen) geroepen: 'Ik knal je af.'

Deed hij vervolgens ook, met twee schoten.

En dat terwijl S. zichzelf 'totaal geen agressieve jongen' vond.

De vraag is natuurlijk of dat van veel zelfkennis getuigde. In ieder geval stond het haaks op het feit dat zijn ouders de autoriteiten voor hem hadden gewaarschuwd.

Die ballon werd overigens vermoedelijk gebruikt om lachgas te consumeren. 

Het Openbaar Ministerie eiste 12 jaar. De rechtbank veroordeelde S. conform.

In hoger beroep kreeg hij 11,5 jaar. Ook voor doodslag.

 14,7
KNMI Hoek van Holland – 07-04-2018

Labels

Bijgewerkt: 17-09-2022 12:05

Reacties (0)

Log in om te reageren