Vrouw dood, man mist een stukje herinnering

Datum
zondag 25 maart 2018
Adres
Julianalaan
Plaats
Wernhout

Iemand belde om 3.40 uur een ambulance, maar hulp mocht de 46-jarige Ingrid van Elsacker niet meer baten. Ze bleek te zijn doodgestoken.

Haar 47-jarige echtgenoot Herman M. werd aangehouden.

Ook het motief is nog niet duidelijk. Volgens de advocaat van M. gebruikte hij vier medicijnen, onder meer tegen reuma, en zouden die medicijnen van invloed geweest kunnen zijn op zijn gedrag.

Toen de rechter hem tijdens een eerste pro forma-zitting vroeg of hij nog iets wilde zeggen, zei hij: 'Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik mis een stuk. Dat komt maar niet terug.'

Tijdens de inhoudelijke behandeling bekende hij 'iets verschrikkelijks' te hebben gedaan. Ingrid zou hem hebben geslagen, en toen zou hij hebben teruggeslagen. Met een telefoon.

De vrouw werd daarna met een snoer gewurgd. En met een mes gestoken. De patholoog-anatoom telde bij de sectie dertien messteken. 

Volgens de officier van justitie doodde Herman zijn vrouw met voorbedachte raad. Vermoedelijk lag ze na die klap met de telefoon tientallen minuten bewusteloos op de vloer en stak Herman toen pas toe. 

Dus had hij tijd genoeg om na te denken.

De rechtbank vroeg Herman een en ander maal of hij zich niet alsnog herinnerde wat er gebeurd was. De twee kinderen van het stel hadden daar recht op.

Maar helaas.

Ook geen berouw, trouwens.

Een heel normaal gezin verder. De moeder was administratief medewerkster bij bouwbedrijf Maas-Jacobs in Zundert, de vader vrachtwagenchauffeur.

Het Openbaar Ministerie eiste 18 jaar. Uitspraak eind februari 2019.


Daders/verdachten

NaamHerman M.
Geboren
Overleden
 6
KNMI Woensdrecht – 25-03-2018

Bijgewerkt: 17-02-19 20:00

comments powered by Disqus