Broer kroongetuige Nabil Bakkali geliquideerd

Datum
donderdag 29 maart 2018
Adres
TT Melissaweg
Plaats
Amsterdam

Reduan Bakkali werd doodgeschoten in het kantoor van zijn bedrijf Knibbe Lettering door iemand die had voorgegeven te komen solliciteren.

De politie hield vier verdachten aan, drie mannen en een vrouw. Een van de mannen en de vrouw zijn alweer heengezonden.

De 41-jarige Shurandy S. uit Hilversum en van Curaçao wordt gezien als de schutter. Hij wordt gelieerd aan criminelen uit Amsterdam-Zuidoost die van een aantal liquidaties worden beschuldigd, aldus Het Parool, onder wie leden van de modernemuziekband Green Gang. 

Maar het strafblad van S. bestond slechts uit een enkele mishandeling en verder het veelvuldig vernielen van autospiegels.

Inmiddels zijn ook het moordwapen en nog een vuurwapen gevonden, vlak bij de vluchtauto. Op de eerste zit dna van Shurandy S. en op het tweede dna van de twee andere mannen. Een 31-jarige man uit De Lier en een 34-jarige uit Rijswijk.

Maar het is zeer de vraag of die twee iets met de moord te maken hebben, althans de 31-jarige. Hij is plantenkweker in De Lier en volgens het Algemeen Dagblad is zijn dna mogelijk via via op het vuurwapen terechtgekomen. Hij is degene die alweer heengezonden is. De man uit Rijswijk zit nog vast.

De politie heeft ondanks de arrestatie van de vermoedelijke schutter nog veel vragen. Onder meer wordt nog naar zijn kleding gezocht.

Slachtoffer Reduan Bakkali was 41, ondernemer zonder strafblad, vader van twee dochters - en toch werd hij door de onderwereld geliquideerd. Omdat hij een broer had die wel crimineel was en die kroongetuige was geworden: Nabil.

Broer Nabil was zelfs betrokken bij liquidaties. In 2017 legde hij Khalid H. in Utrecht af en gaf informatie over hem door aan de schutters, maar die schoten de verkeerde dood: Hakim Changachi. En Hakim Changachi was toevallig een jeugdvriend van Nabil.

Dus kreeg Nabil gewetensnood. Want tegen het doodschieten van mensen had hij geen bezwaar, wel tegen het doodschieten van zijn vrienden.

Dus besloot hij kroongetuige van justitie te worden. Tientallen verklaringen legde hij af. Op 23 maart 2018 kwam justitie met zijn naam in de openbaarheid, hoewel nog afgekort: Nabil B. Maar iedereen in de onderwereld wist uiteraard wie hij was. Nog geen week later werd zijn onschuldige broer Reduan doodgeschoten.

Als waarschuwing: praat niet (meer) met justitie.

Als broer van een kroongetuige had Reduan ook bescherming kunnen krijgen, maar een woordvoerder van justitie liet weten dat hij maar beperkte bescherming had toegestaan.

In zijn verklaringen beschuldigde Nabil Bakkali met name Ridouan Taghi en diens maat Saïd Razzouki ervan diverse opdrachten tot liquidaties te hebben gegeven. Zie hier: Ridouan Taghi 1, 2, en 3.

Die derde liquidatie was overigens een van de liquidaties waarbij Nabil Bakkali zelf betrokken was. 

Kort na de moord op zijn broer Reduan Bakkali werd op de Tt. Vasumweg een uitgebrande auto aangetroffen. Althans, een zwarte Seat met een uitgebrand interieur.

Het Algemeen Dagblad sprak voetbalvrienden van Reduan. 'Het trieste is dat Reduan zelf altijd heel hard was over Marokkaanse straatjochies en de cultuur die daar bij hoort. Daar moest hij niks van hebben.' 

Over zijn broer Nabil, die de afgelopen jaren steeds verder weggleed in het criminele moeras, sprak hij nooit.

Slachtoffers

NaamShurandy S.
Geboren
Overleden

Bijgewerkt: 12-04-18 10:38

comments powered by Disqus