Goran Tasić geliquideerd

Datum
donderdag 15 maart 2018
Adres
Piet Mondriaanstraat
Plaats
Amsterdam

ëDe tientallen schoten vielen rond 22.15 uur, het slachtoffer was de 46-jarige Serviër Goran Tasić. De man was drugscrimineel, maar in Amsterdam geen bekende: hij verbleef voornamelijk in Scandinavië - en uiteraard zijn vaderland Servië.

Tasić was een uur eerder op Schiphol aangekomen en met een taxi naar de Piet Mondriaanstraat gereden. In die straat had hij vermoedelijk een afspraak, op straat. Maar met wie?

De dader stond hem daar op te wachten en vluchtte via een steegje langs de garageboxen. Op die route vond de politie later op aanwijzing van een getuige in een sloot het moordwapen, een 9 mm Agram Lüger. 

Zo'n ding:

De politie zoekt een man en vrouw die de schutter bij die sloot gezien moeten hebben. Zij kunnen zich hier melden.

Volgens de politie waren er mogelijk twee daders, die in twee verschillende richtingen vluchtten. Ze deelde via Opsporing Verzocht over die mogelijke tweede dader mede: 

'Kort na de liquidatie liep een man door de voetgangerstunnel onder de snelweg A10 richting het Ramada-hotel. Hij droeg een glimmende, zwarte, nylonachtige jas. Over zijn hoofd had hij een niet-glimmende capuchon, mogelijk van een hoody die hij onder de jas droeg.'

Zie hier de reconstructie die Opsporing Verzocht van de zaak maakte.

Kort na de moord pakte de politie een 37-jarige landgenoot van het slachtoffer op, Igor S. Maar hij werd dezelfde dag alweer vrijgelaten. De rechter-commissaris zag geen enkele reden hem vast te houden. 

Volgens zijn advocate werd hij zonder schoenen weer buiten gezet.

Half juli 2018 maakte de politie bekend dat ze een 44-jarige Serviër heeft aangehouden. Een observatieteam van de politie hield een huis in Amsterdam in de gaten en zagen de man het pand verlaten. Even over de grens in België werd hij aangehouden. In de auto lag een grote som gelds. In de woning in Zuid lagen drugs en nog meer geld. 

De man die zich in de woning bevond, werd ook aangehouden.

Het Openbaar Ministerie heeft 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Goran Tasić was in de Zuid-Servische stad Vranje zo'n twintig keer veroordeeld voor kleinere misdrijven, maar ook tot 3 jaar en 3 maanden voor een poging tot liquidatie. 

In een andere poging tot...-zaak werd hij vrijgesproken.

Hij was ook politiek actief, al dan niet als dekmantel voor zijn drugshandel. In ieder geval werd hij vaak gezien in het gezelschap van Velimir Ilić, leider van de populistische politieke partij Nieuw Servië.

 7
KNMI Schiphol – 15-03-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 11:57

Reacties (0)

Log in om te reageren