Serviër Goran Tasic geliquideerd

Datum
donderdag 15 maart 2018
Adres
Piet Mondriaanstraat
Plaats
Amsterdam

De schoten vielen rond 22.15 uur, omwonenden dachten een automatisch geweer te horen. 

Het slachtoffer was de 46-jarige Goran Tasic uit het voormalige Joegoslavië, aldus Het Parool - en dus geen 19-jarige (Marokkaan), zoals de krant aanvankelijk op gezag van omwonenden schreef.

Tasic was drugscrimineel, maar in Amsterdam geen bekende. Het verbleef voornamelijk in Scandinavië - en uiteraard zijn vaderland Servië.

In de Zuid-Servische stad Vranje was hij zo'n twintig keer veroordeeld voor kleinere misdrijven, maar ook tot 3 jaar en 3 maanden voor een poging tot liquidatie. In een andere poging tot...-zaak werd hij vrijgesproken.

Hij was ook politiek actief, al dan niet als dekmantel voor zijn drugshandel. In ieder geval werd hij vaak gezien in het gezelschap van Velimir Ilić, leider van de populistische politieke partij Nieuw Servië.

Een getuige had gezien dat Goran Tasic op zijn buik lag. Naast hem lagen een koffer en een schoudertas. Alsof hij op reis was geweest. Naar Scandinavië, bijvoorbeeld.

Volgens getuigen was het slachtoffer door een taxi afgezet, luttele seconden voor hij werd neergeschoten. Een zwarte Mercedes met daklicht. Of de chauffeur zich al gemeld heeft, is onbekend.

Volgens de politie waren er twee daders, die in twee verschillende richtingen vluchtten. Een van hen droeg een hoodie, meldt Het Parool. Ze gingen allebei donker gekleed. Volgens AT5 droeg de ene een zwarte jas en de andere een zwarte, glimmende jas.

Om 4.00 uur stond in de Thorn Prikkerstraat een Volkswagen Golf in brand, mogelijk de vluchtauto. Maar uitgebrand was de wagen zeker niet, dus mogelijk zijn er nog sporen aan te ontlenen.

Inmiddels is een 37-jarige landgenoot van het slachtoffer aangehouden, Igor S. Maar hij werd dezelfde dag alweer vrijgelaten. De rechter-commissaris zag geen enkele hem vast te houden. 

Volgens zijn advocate werd hij zonder schoenen weer buiten gezet.

De naam Tasic kende Moordatlas tot nu toe alleen als dader van moord & doodslag, maar daarover later meer.

Bijgewerkt: 17-04-18 13:54

comments powered by Disqus