Neergestoken Bulgaarse alsnog overleden

Datum
vrijdag 9 februari 2018
Adres
Czaar Peterstraat
Plaats
Zaandam

Die avond om 23.20 uur stond er plots een man op de deur van het politiebureau in de Nicolaasstraat te bonken. Aanbellen vond hij kennelijk niet voldoende.

Agenten die de deur openden zagen dat hij een bebloed mes in zijn hand had. 

In slecht Nederlands vertelde de man - de 44-jarige Bulgaar A.S., naar later bleek - dat in de Czaar Peterstraat even verderop een vrouw was neergestoken. Een 28-jarige Bulgaarse, naar later bleek.

Ter plaatse gekomen begonnen de agenten meteen met reanimeren, maar de vrouw overleed twee weken later alsnog. Ze was inmiddels 29 jaar oud.

De man met het mes werd aangehouden. Hij bekende. Vermoedelijk lag de aanleiding tot de steekpartij in de relationele sfeer. Wat overigens van alles kan betekenen.

Op een eerste pro forma-zitting klaagde de advocaat van de verdachte dat zijn cliƫnt in zijn afwezigheid was verhoord. Het Openbaar Ministerie zegde daarop toe dat dit nooit meer zal gebeuren.

De verdachte heeft overigens geweigerd zich te laten onderzoeken door een psycholoog of psychiater en wordt daarom nu door het Pieter Baan Centrum geobserveerd.


 0,5
KNMI Schiphol – 09-02-2018

Bijgewerkt: 20-09-18 11:17

comments powered by Disqus