Waarschuwende mail kwam te laat

Datum
woensdag 14 februari 2018
Adres
Mombassaplaats
Plaats
Rotterdam

De 56-jarige Ali Fotowatikha Someeserai werd rond 22.30 uur bij flat De Hoeksteen neergestoken, een complex met seniorenwoningen. Hij overleed twee dagen later. 

Een buurtbewoner die de man had horen gillen, zag enkele mannen wegrennen.

Het slachtoffer had 5 minuten eerder zijn woning verlaten. Beroofd werd hij niet, althans: hij had zijn portefeuille nog bij zich. Of hij naar buiten werd gelokt, is ook nog niet duidelijk.

Getuigen zagen de vermoedelijke dader de Prins Alexanderlaan oversteken en wegrennen in de richting van de Henri Eversstraat. 

Naar later bleek was dat Mehrdad D.S. uit Iran. Hij meldde zich na enige tijd bij de politie, maar zou alleen getuige zijn geweest van de steekpartij. 

Volgens het Openbaar Ministerie had D.S echter een motief: het slachtoffer zou een relatie met zijn vrouw hebben gehad.

Zou.

De officier van justitie: 'Hij moet in woede zijn ontstoken. Mede gezien zijn culturele achtergrond moet deze gedachte voor hem onverteerbaar zijn geweest. Tegen zijn dochter en een vriend zei hij, dat hij het slachtoffer ging pakken.'

Zelf ontkent hij. Naar eigen zeggen was hij wel getuige van de steekpartij. Hij zag dat het slachtoffer werd belaagd door twee mannen. Daarop hoorde hij een gil - en reisde spoorslags af naar Iran.

Maar andere getuigen waren heel stellig: ze hadden slechts één man zien weglopen. Dat hij naar Iran vertrok omdat zijn moeder ziek was, gelooft het OM niet.

Bovendien: zijn dochter heeft toch echt gehoord dat haar vader zei hem te zullen pakken. Sterker: ze stuurde het slachtoffer een mail met de waarschuwing de deur niet te openen omdat haar vader naar hem op weg weg. 

Maar die mail kwam te laat: hij was de deur al uit en hij had zijn telefoon niet bij zich.

Het OM eiste 10 jaar, de rechtbank vonniste conform.

Daar was Mehrdad D.S. het niet mee eens en dus ging hij in hoger beroep.

Maar dat pakte slecht voor hem uit: het OM eiste 10 jaar voor doodslag of 14 jaar als moord bewezen werd geacht.

En dat werd het.

 2,9
KNMI Rotterdam – 14-02-2018

Bijgewerkt: 17-09-2022 11:26

Reacties (0)

Log in om te reageren