Vrouw vermoord, vriend aangehouden

Datum
zondag 11 februari 2018
Adres
Baron van Asbeckweg
Plaats
Warfhuizen

De 46-jarige Anja Hoek werd dood in haar woning gevonden, haar 32-jarige vriend Rutger werd aangehouden.

Een kat, twee honden en een nerts zijn door de politie uit de woning gehaald en overgedragen aan de dierenambulance, meldde 112-hogeland.nl.

Buurtbewoners verklaarden nog diezelfde dag tegenover het Dagblad van het Noorden dat de vrouw vaak 'van die types' in huis haalde en dat de verdachte zich soms agressief gedroeg. Rutger zou alcoholist zijn en onlangs nog een ruit bij 'de buurvrouw' hebben ingegooid. 

En ze hadden gelijk, althans wat die drank betreft. De man had enige tijd in een buitenlandse verslavingskliniek gezeten, maar was daar niet van de drank geraakt. Integendeel.

Later, in september 2017, kwam hij in Oldeheem in Kloosterburen te wonen, waar coöperatie Klooster & Buren een vorm van beschermd wonen aanbiedt, met of zonder zorg. Rutger huurde er een kamer zonder zorg, maar werd na een week weggestuurd wegens het geven van overlast. Meer bepaald: lawaai maken.

Nadien zou hij in een café geprobeerd hebben iemand te wurgen. De doodsoorzaak van Anja Hoek is nog niet bekend (gemaakt).

Het slachtoffer was een keurige en sociale vrouw, aldus het Dagblad van het Noorden.

Bijgewerkt: 05-04-18 10:53

comments powered by Disqus