Begeleid wonen: tweede moord dit jaar

Datum
zondag 11 februari 2018
Adres
Baron van Asbeckweg
Plaats
Warfhuizen

De 46-jarige Anja Hoek woonde volgens omwonenden in een huis van een stichting die mensen met psychische en/of verslavingsproblemen begeleidt. 

Een 32-jarige vriend van de vrouw werd aangehouden. Hun relatie is nog onduidelijk. 

Ook is nog onduidelijk of hij bij de vrouw inwoonde of elders (begeleid) woonde. Zijn betrokkenheid bij haar dood wordt onderzocht. 

Een kat, twee honden en een nerts zijn door de politie uit de woning gehaald en overgedragen aan de dierenambulance, meldt 112-hogeland.nl.

Buurtbewoners verklaarden tegenover het Dagblad van het Noorden dat de vrouw vaak 'van die types' in huis haalde en dat de verdachte zich soms agressief gedroeg. Hij zou verslaafd aan drank zijn en onlangs nog een ruit bij 'de buurvrouw' hebben ingegooid. 

De buurtbewoners stelden verder dat het slachtoffer of de verdachte en misschien wel alle twee werden begeleid door de Stichting Keroazie. Twee cliënten van deze stichting werden onlangs veroordeeld voor de moord op Jesse van Wieren in Kloosterburen. 

Maar volgens Keroazie was geen van beiden cliënt bij hun stichting.

Anja Hoek werkte in ieder geval bij wijze van dagbesteding bij een kleine kwekerij. Niet als behandeling, maar om de tijd nuttig te besteden.

Merkwaardig overigens, dat de politie in een tweet zondag al meldde dat het een misdrijf betrof, maar dat maandag pas wilde bevestigen...

Op 1 januari 2018 werd de 21-jarige Nathalie Polak vermoord. Ook zij woonde begeleid. 


Bijgewerkt: 13-02-18 09:31

comments powered by Disqus