Vrouw vermoord, vriend aangehouden

Datum
vrijdag 9 februari 2018
Adres
Baron van Asbeckweg
Plaats
Warfhuizen

De 46-jarige Anja Hoek werd op zondag dood in haar woning gevonden, haar 32-jarige vriend Rutger van B. werd aangehouden. Hij had de vrouw twee dagen eerder al tegen haar hoofd geschopt en met een mes in haar hoofd, hals en nek gestoken.

Volgens het Openbare Ministerie heeft hij haar met voorbedachte raad gedood.

Anja Hoek was cliënt bij plantenkwekerij De Daglelie in Kloosterburen, waar ze acht jaar dagbesteding volgde. Mensen die haar kenden omschreven haar als vriendelijk in sociaal.

Misschien is dat haar fataal geworden. Buurtbewoners verklaarden nog die zondag tegenover het Dagblad van het Noorden dat ze vaak 'van die types' in huis haalde.

Ze verklaarden verder dat Rutger van B. zich soms agressief gedroeg. Hij zou alcoholist zijn en kort tevoren nog een ruit bij 'de buurvrouw' hebben ingegooid. 

En ze hadden gelijk: van B. had enige tijd in een buitenlandse verslavingskliniek gezeten, maar was daar niet van de drank geraakt. 

Integendeel.

Later, in september 2017, kwam hij in Oldeheem in Kloosterburen te wonen, waar coöperatie Klooster & Buren een vorm van beschermd wonen aanbiedt, met of zonder zorg. Rutger huurde er een kamer zonder zorg, maar werd na een week weggestuurd wegens het geven van overlast. Meer bepaald: lawaai maken.

Nadien zou hij in een café geprobeerd hebben iemand te wurgen. 

De zaak moet nog voorkomen.

Bijgewerkt: 25-08-18 16:20

comments powered by Disqus