Anass el Ajjoudi geliquideerd

Datum
woensdag 17 januari 2018
Adres
Cornelis Springerstraat
Plaats
Amsterdam

Anass el Ajjoudi werd op 9 september 1988 in de Eerste Jan van der Heijdenstraat te Amsterdam geboren en om 19.00 uur in de Diamantbuurt doodgeschoten. Omstanders probeerden hem nog te reanimeren, maar tevergeefs. 

De gekende crimineel werd tot het kamp van Houssine A.S. en Benaouf A. gerekend, in de oorlog in de Amsterdamse onderwereld de grote concurrenten van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha.

Een of twee mannen liepen op El Ajjoudi af, die door vier, vijf kogels in de borststreek werd getroffen. Hij stierf op het trottoir. 

De schutter was een tengere man van ongeveer 1 m 80.

Korte tijd later werd op de Buitensingel in Duivendrecht een uitgebrande bestelbus met schuifdeur teruggevonden. Getuigen hadden op de plaats delict de schutter in een bestelbus met schuifdeur zien stappen.

Later bleek het te gaan om een grijze Ford Tourneo Connect, een nogal bijzondere wagen. Eigenlijk geen vluchtauto. 

Op camerabeelden is te zien dat de Ford Toruneo al om 17.45 uur (vijf kwartier voor de moord) vanuit de Van Woustraat de Carillonstraat indraait. Op de vlucht nam de bestuurder de route in omgekeerde richting.

Wat El Ajjoudi in de Cornelis Springerstraat deed is nog onduidelijk, hij woonde officieel in ieder geval pal boven het Sloterpark.

De politie komt graag in contact met mensen die iets weten over de activiteiten van El Ajjoudi in diens laatste levensjaar. Met wie ging hij om, met wie had hij ruzie?

Het was vermoedelijk niet de eerste keer dat geprobeerd werd hem te liquideren.

Paul Vugts schreef in zijn boek Afrekeningen al dat agenten in 2015 zagen dat El Ajjoudi waterpijpcaf√© Fayrouz aan de Haarlemmerweg verliet en op zijn scooter wegreed, en dat hij gevolgd werd door een Fiat met gedoofde lichten. De Fiat werd aan de kant gezet en de inzittenden gecontroleerd. Zij behoorden tot de groep die in 2015 in Diemen de Amsterdamse crimineel Pjotr R. wilden liquideren, maar daarin faalden.

Fayrouz is het waterpijpcaf√© waarvoor het hoofd van Nabil Amzieb werd neergelegd, ter waarschuwing. 

El Ajjoudi werd gezien als klusjesman, wat in dit verband betekent dat hij bloed aan zijn handen had.

Dit zijn de drie moorden die geografisch gezien het dichtst bij de respectievelijke woonadressen van Anass el Ajjoudi werden gepleegd: op Erdogan Yildirim, het ongeboren kind van Willeke Post en op Barry Bennemeer

 4,8
KNMI Schiphol – 17-01-2018

Bijgewerkt: 31-03-2018 12:15

Reacties (0)

Log in om te reageren