In stukken gesneden in yogastudio

Datum
maandag 8 januari 2018
Adres
Neptunusstraat
Plaats
Scheveningen

De Russische Julia Chernyshova (30) werd door de politie gevonden, in een kist en in stukken gezaagd. Omroep West had de beelden, maar besloot die niet te tonen. 

Haar land- en echtgenoot Andrei K. (40) werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. 

Hij had Julia op 9 januari als vermist opgegeven. Twee dagen later doorzocht de politie de woning, waar tevens yogastudio By the sea was gevestigd. 

Ze gaf ook schilderles.

Andrei verklaarde aanvankelijk niet te weten hoe zijn vrouw om het leven was gekomen. Wel bekende hij haar lichaam te hebben zoekgemaakt, in die kist te hebben gestopt. 

Maar vermoedelijk doodde hij haar met voorbedachte raad. 

Althans: in de woning werd duct tape, een zaag, een kruiwagen en cement gevonden. De spullen waren kort voor de dood van de vrouw door de verdachte gekocht bij een doe het zelf-zaak.

En contant afgerekend.

Tijdens de zitting werd niet alleen duidelijk dat Andrei zijn vrouw had vermoord, maar ook waarom: zij wilde van hem scheiden. Ze was al vreemdgegaan, en had dat net opgebiecht.

Voor hem was zij een van de twee pijlers onder zijn leven. De andere was zijn werk. Hij werkte bij Shell en had gehoopt daar heel zijn leven te kunnen werken, maar hij was boventallig verklaard. 

Ontslagen, dus.

Hij werd door psychiaters als 'zeer complex' omschreven. Vond hij zelf ook: 'You have to shoot me, I'm a fucking idiot.'

Zijn hoofd werd overgenomen door entiteiten. Die ochtend (8 januari) nam een entiteit zelfs zijn hele lichaam over. Hij doodde haar en zaagde haar in de badkamer in stukken. 

'Ik voelde me als een passagier in een auto.' Bepaalde de richting niet en kon niet uitstappen.

De kist zette hij op het balkon.

Het Openbaar Ministerie eiste 8 jaar + tbs. De rechtbank veroordeelde de fucking idiot tot 4 jaar en tbs; rekening werd gehouden met de mogelijkheid dat K. verminderd toerekeningsvatbaar was.

 1,4
KNMI Hoek van Holland – 08-01-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 11:01

Reacties (0)

Log in om te reageren