21-jarige bewoonster GGZ-instelling vermoord

Datum
maandag 1 januari 2018
Adres
Concorde
Plaats
Buren

Om 5.45 uur brak brand uit in het appartementencomplex De Concorde, Nathalie Polak (21) werd door de brandweer gevonden in haar appartement. De brand bleek te zijn aangestoken.

Ook het hondje en de twee katten van het slachtoffer kwamen daarbij om.

Polak bleek door een klap op het hoofd te zijn omgebracht. De politie zocht daarop naar enkele attributen die uit de woning verdwenen waren: een fles sambuca van het merk Isolabella, een fles wodka van het merk Esbjaerg en een zogenaamde optrekstang van het merk Bruce Lee Signature.

Uiteindelijk bleek de Esbjaerg het moordwapen.

De politie hield na enige tijd een 46-jarige man uit Tiel aangehouden, Gerard van D. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij haar met een fles wodka geslagen, op haar bed vastgebonden en brand gesticht. Naatje Polak - zoals ze zichzelf noemde - was toen al overleden.

Ergens in die volgorde verkrachtte Van D. haar. 

Volgens de advocaat van Van D. hadden zijn cliƫnt en Nathalie Polak een relatie. Maar volgens het OM werden op haar lichaam sporen aangetroffen van seksuele handelingen waarvan ze volgens mensen die haar beter kenden, niet hield - en die dus tegen haar wil werden verricht.

Gerard van D. weigerde aanvankelijk zich psychisch te laten onderzoeken, maar later stemde hij toe in een onderzoek door het Pieter Baan Centrum. De rechtszaak staat op de rol voor 6 november 2018.

Nathalie woonde op de bovenste verdieping van het complex, waar mensen met een beperking wonen onder toezicht van GGZ-instelling J.P. van den Bent. 

Slachtoffers

NaamNathalie
Geboren
Overleden

Bijgewerkt: 25-08-18 15:12

comments powered by Disqus