Criminelen vluchten huis binnen waar... een dode ligt

Datum
dinsdag 9 januari 2018
Adres
Roeselarestraat
Plaats
Breda

Moord in drie scenes. 

De eerste scene speelde zich af op vrijdagavond 27 oktober 2017. In Breda vond toen een schietpartij plaats. De schutter was een dikkige, licht getinte man van 20 tot 30 jaar, het slachtoffer stapte naar de politie en verklaarde de schutter te kennen. 

Ze hadden elkaar die avond bij toeval ontmoet en er was een woordenwisseling ontstaan. Die werd dus afgerond met een pistoolschot.

De tweede scene speelde in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 januari 2018 om 2.30 uur, ook in Breda. Toen werden kort na elkaar twee huizen in de Ahornstraat resp. Hagehof kort na elkaar beschoten met een zwaar kaliber vuurwapen. Even later stond aan de Ambachtenlaan een auto in brand.

In de eerste woonde familie van die dikkige Marokkaan, in het tweede familie van een Joegoslaaf. 

Het lijkt er dus op dat die dikkige Marokkaan en die Joegoslaaf kompanen waren die iets hadden gedaan waarmee ze de toorn van derden hadden gewekt, maar dat de schutters hen niets wisten te vinden. Wel hun familie.

De derde scene: op dinsdagmorgen 9 januari 2018 wilde de politie van Breda een auto controleren. Volgens de politie een routinecontrole, maar soms mag de politie liegen.

De bestuurder stopte niet, maar gaf gas en parkeerde de wagen in de Roeselarestraat. De twee inzittenden snelden een flat aldaar binnen.

De agenten die de achtervolging hadden ingezet, zagen op de bijrijdersstoel van de vluchtauto diverse handvuurwapens liggen en riepen de hulp van een arrestatieteam in.

En van een hond. Die rook dat de twee mannen een woning op de derde verdieping waren binnengegaan, waarop de voordeur werd opengebroken. 

Op dat moment sprongen de twee mannen aan de achterkant van het balkon naar beneden, een van hen kwam bovenop een lantaarnpaal terecht, de ander rechtstreeks op de grond. Beiden zijn zwaargewond afgevoerd en gearresteerd. 

In de woning vond de politie vervolgens een dode, de 25-jarige Marokkaan Soufian. Hij was door een misdrijf om het leven gekomen en de politie zag een verband met de beschieting van twee woningen in Breda drie dagen eerder. 

Maar welke verband wilde ze niet zeggen.

BN De Stem zag ook een verband: het huis aan de Ahornstraat behoorde toe aan familie van de Joegoslaaf en het huis aan de Hagehof aan familie van... Nee, niet van de Marokkaan die ook van het balkon sprong maar de dode Marokkaan binnen: Soufian. 

De vraag is nu: waarom reden de Joegoslaaf en zijn kompaan op de vlucht voor de politie naar die flat aan de Roeselarestraat? Wisten zij dan niet dat daar de dooie Soufian lag of hebben zij Soufian vermoord?

In ieder geval werden ze aangehouden op onder meer de verdenking van moord.

Of was de flat een safehouse voor de Joegoslaaf én Soufian. 

Maar was er al eerder aangebeld? 


Bijgewerkt: 13-01-18 13:20

comments powered by Disqus