Waarover spraken zij die dag?

Datum
zaterdag 23 december 2017
Adres
Hoogvensestraat
Plaats
Tilburg

Hennie de Laat (58) werd rond 22.00 uur door een buurtbewoner aangetroffen in een steeg achter de Hoogvensestraat in het uitgaanscentrum. Ze leefde nog, maar reanimatie mocht niet meer baten. 

De Opel Corsa van de vrouw werd in de Bachstraat teruggevonden, vijf kilometer verwijderd van de plek waar ze werd gevonden.

De politie hield enkele dagen later een 35-jarige man aan, maar liet hem spoedig weer vrij. Volgens de rechtbank waren er te weinig aanwijzingen om hem langer vast te houden.

Maar misschien werden die gevonden bij een doorzoeking van de woning van de ouders van de man, in de Hoogvensestraat - de plaats delict, dus.

De verdachte - getrouwd, kinderen - was een bekende van het slachtoffer en ze hadden elkaar die dag zelfs nog gesproken. Maar volgens zijn advocaat had hij zelf de politie gebeld om haar daarvan op de hoogte te stellen, diezelfde dag al, en heeft hij volledig meegewerkt aan het onderzoek.

Formeel is hij evenwel nog verdachte. Waarover hij en het slachtoffer spraken, wilde zijn advocaat niet vertellen.

In de steeg wordt wel eens in drugs gedeald, maar van overlast is volgens omwonenden geen sprake.

Bekenden van het slachtoffer omschreven haar in De Telegraaf als een schat, een gezelligheidsdier resp. een familiemens.

Het is de derde moord in Tilburg in 2017. Zie hier en hier voor de eerdere twee.

 9,2
KNMI Gilze-Rijen – 23-12-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:24

Reacties (0)

Log in om te reageren