Samir el Bartali (B) doodgeschoten

Datum
vrijdag 29 december 2017
Adres
Spinozaweg
Plaats
Rotterdam

Samir el Bartali (29) werd rond 22.30 uur beschoten door - althans volgens getuigen - een donkergetinte man die wegrende in de richting van de Spinozastraat.

Volgens rijnmond.nl was het slachtoffer aanspreekbaar toen hulpverleners arriveerden en hoefde hij niet gereanimeerd te worden. Toch overleed hij twee dagen later in het ziekenhuis.

De politie vraagt getuigen van de schietpartij of de eventuele vluchtauto zich te melden, hier bijvoorbeeld.

De Gazet van Antwerpen meldde dat het slachtoffer Samir el Bartali heette, een Marokkaanse crimineel uit Deurne die naar Nederland was gevlucht omdat hij bij onze zuiderburen nog een gevangenisstraf moest uitzitten.

Mogelijk was dit een liquidatie in het criminele milieu. 

Een andere mogelijkheid is een ripdeal. Volgens getuigen had de schutter namelijk een rode plastic tas van een supermarkt in zijn hand toen hij wegrende. Het kan dat daar de gestolen drugs in zaten.

Althans, die conclusie trekt de Gazet van Antwerpen.

Maar volgens Het Laatste Nieuws was het wel degelijk een liquidatie: het slachtoffer zou informant van de politie zijn geweest. En soms dragen moordenaars een plastic tas om hun schiethand om geen kruitsporen op hun kleding te krijgen.

Inmiddels zijn op de Kop van Zuid drie mannen opgepakt.

Dat kan kloppen met het aantal mannen dat getuigen hebben gezien: de schutter, de chauffeur van de vluchtauto en iemand die de boel in de gaten hield.

 3,6
KNMI Rotterdam – 29-12-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:29

Reacties (0)

Log in om te reageren