Twee mannen in een witte Seat doodgeschoten

Datum
woensdag 20 december 2017
Adres
Rhijnauwensingel
Plaats
Rotterdam

Gilbert HenriĆ«tta en Lindomar Elisabeth (25 en 26) zaten in een witte Seat Leon toen ze kort voor 19.00 uur vanuit een donker gekleurde Audi werden beschoten. Een van de inzittenden was op slag dood, de andere werd tevergeefs gereanimeerd.

Op beelden van beveiligingscamera's is te zien dat de Audi om 18.45 uur in een parkeervak parkeert en dat een minuut of 10 later HenriĆ«tta (bijgenaamd Giba) en Elisabeth (Kleine) over de stoep langs de Audi naar hun witte Seat lopen en instappen. Op dat moment draait de Audi het parkeervak uit en trekt op. Ter hoogte van de Seat stopt de bestuurder en schiet de bijrijder zijn kogels.

Beide slachtoffers zijn van Antilliaanse; volgens Gerlof Leistra (Elsevier) was tenminste een van hen lid van of betrokken bij No Limit Soldiers, de beruchte drugsbende van de Antillen. 

In Rotterdam wonen relatief veel Antillianen.

Het is overigens onduidelijk of beiden het doelwit waren of dat slechts een van hen dood moest.

Op foto's na de schietpartij genomen is te zien de schutter in de laatste geval nul rekening heeft gehouden met mogelijkheid additionele slachtoffers te maken: de deur van de Seat aan de bestuurderszijde toonde minimaal twintig kogelgaten had - en dan rekenen we het raam aan die kant niet mee, dat volledig aan diggelen is geschoten.

Hij nam dus bewust het risico dat beide mannen en omstanders zouden sterven.

Opsporing Verzocht vraagt uw aandacht voor deze zaak.

Een van de slachtoffers de vader van een meisje van 3 die in de buurt woonde en het tweede slachtoffer een bekende van hem.

De vluchtauto werd een paar uur later uitgebrand aangetroffen in Ridderkerk.


Bijgewerkt: 10-01-18 09:22

comments powered by Disqus