Twee mannen in een witte Seat doodgeschoten

Datum
woensdag 20 december 2017
Adres
Rhijnauwensingel
Plaats
Rotterdam

Gilbert HenriĆ«tta (25) en Lindomar Elisabeth (26) zaten in een witte Seat Leon toen ze kort voor 19.00 uur vanuit een donker gekleurde Audi werden beschoten. Een van de inzittenden was op slag dood, de andere werd tevergeefs gereanimeerd.

Op beelden van beveiligingscamera's is te zien dat de Audi om 18.45 uur in een parkeervak parkeerde en dat een minuut of 10 later HenriĆ«tta (bijgenaamd Giba) en Elisabeth (Kleine) over de stoep langs de Audi naar hun witte Seat liepen en instapten. Op dat moment draaide de Audi het parkeervak uit en trok op. Ter hoogte van de Seat stopte de bestuurder en schoot de bijrijder zijn kogels.

De vluchtauto werd een paar uur later uitgebrand aangetroffen in Ridderkerk.

Beide slachtoffers zijn van Antilliaanse afkomst; volgens Gerlof Leistra (Elsevier) was tenminste een van hen lid van of betrokken bij No Limit Soldiers, de beruchte drugsbende op de Antillen. 

In Rotterdam wonen relatief veel Antillianen.

Het is overigens onduidelijk of beiden het doelwit waren of dat slechts een van hen dood moest. Maar vermoedelijk was Elisabeth collateral damage.

Op foto's na de schietpartij genomen is te zien de schutter in ieder geval nul rekening heeft gehouden met de mogelijkheid additionele slachtoffers te maken, onschuldigen te doden. Het portier van de Seat aan de bestuurderszijde toonde namelijk minimaal twintig kogelgaten - en dat zijn vrijwel zeker niet alle kogels afgevuurd. 

De schutter nam dus bewust het risico dat beide mannen zouden sterven. En passanten zouden worden geraakt.

Overigens hadden beide slachtoffers ook een vuurwapen op zak.

De politie hield eerst drie 18-jarige mannen aangehouden. Twee van hen waren nog maar 17 op de dag van de dubbele liquidatie. 

Bij de man die op de dag van de schietpartij al 18 was, werd thuis een kalasjnikov gevonden - mogelijk het moordwapen.

Later werd ook een 16-jarige jongen aangehouden. Hij was nog maar 15 toen de schoten vielen en wordt verdacht van voorbereidingshandelingen.

En eind mei 2018 werd een vijfde verdachte aangehouden, een 24-jarige Rotterdammer. 


Bijgewerkt: 20-07-18 09:48

comments powered by Disqus