Wie kent Marcel Hoogerbrugge?

Datum
woensdag 20 december 2017
Adres
Dr. Anton Philipsstraat
Plaats
Hoogeveen

Zijn ouders vonden de 49-jarige Marcel Hoogerbrugge dood in zijn woning boven een bedrijfspand op industrieterrein De Wieken. Doodsoorzaak en aanleiding zijn nog niet bekend (gemaakt). 

Maar volgens de politie was het geen roofmoord. Eerder een persoonlijke afrekening.

In augustus 2018 maakte de politie bekend dat ze vermoedt dat Hoogerbrugge 'zo nu en dan' op mannenontmoetingsplaatsen kwam. Wat hij daar deed en met wie hij contact had, is niet bekend. 

Dat wil de politie wel graag weten. Contact met haar is ook mogelijk via Roze in Blauw: 088-1672672.

Maar de politie gaat er niet vanuit dat deze bezoeken direct met zijn dood te maken hebben.

In die maan ook werd Hala E. uit Soedan aangehouden. Haar betrokkenheid bij de moord op Hoogerbrugge moet nog blijken.

Toch wil de politie nog graag informatie over een huurfiets met nummer 104. De fiets van het merk Sparta raakte begin december kwijt bij station van Hoogeveen.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning een 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Op 16 december 2017 heeft Hoogerbrugge om 16.00 uur gepind op de Markt. Mensen die dat toen hebben gezien wordt gevraagd zich bij de politie te melden. Ze denkt dat Hoogerbrugge op 18, 19 of 20 december is vermoord.

Geen vrouw, geen kinderen, geen vrienden. Marcel Hoogerbrugge leefde volledig anoniem. Behalve voor de moordenaar, lijkt het. 

Inmiddels is al wel duidelijk geworden dat het slachtoffer een Bosnië-veteraan was. Hij woonde aanvankelijk met zijn ouders en zus in de woning, maar sinds enige tijd alleen. 

Een zoekactie in het kanaal van Hoogeveen (juni 2018) leverde niet het moordwapen op. 

In mei 2019 werd bekend dat de Britse autoriteiten Hala E. aan Nederland overleveren. Ze blijkt een bekende van het slachtoffer te zijn geweest. Maar haar betrokkenheid bij zijn dood moet nog steeds worden bewezen.

Hala E. kwam met haar zoontje via Egypte als vluchteling naar Nederland en dreef in Hoogeveen een winkel in Arabische spullen. Tot ze naar Engeland uitweek.

 6,5
KNMI Hoogeveen – 20-12-2017

Bijgewerkt: 06-05-2019 16:12

Reacties (0)

Log in om te reageren