Twee doden bij twee steekpartijen

Datum
donderdag 14 december 2017
Adres
Botsaartstraat / Joseph Postmesstraat
Plaats
Maastricht

De eerste steekpartij vond plaats rond 21.00 uur, in de Botsaartstraat in de wijk Malpertuis. Hierbij viel een dode, een 46-jarige Syrische man. Hij werd binnen gedood en naar buiten gesleept.

Tien minuten later vond een tweede steekpartij plaats in de vlakbij gelegen Joseph Postmesstraat in de wijk Caberg. Hier viel een aantal gewonden. Een van hen overleed later die avond, een 56-jarige Syrische vrouw. Haar 21-jarige dochter raakte gewond.

De twee dodelijk slachtoffers waren getrouwd, maar woonden gescheiden omdat hij haar en kinderen al jaren mishandelde. Een bullebak, vatte een buurtbewoner het samen.

Maar of daar het motief ligt is onduidelijk.

De verdachte - de 37-jarige Osama I. - was volgens De Telegraaf een kruitvat dat elk moment kon ontploffen. Hij zou al vaker mensen mishandeld en bedreigd hebben. 

Volgens een getuige zouden twee van zijn broers door Islamitische Staat (IS) zijn vermoord.

Overigens werd de verdachte niet - zoals De Telegraaf schrijft - in een moskee opgepakt, maar in Turks cultureel centrum Tevhid. Een ontmoetingsplaats, meer niet.

Daar was hij eerder die avond ook al geweest en ook toen had hij ruzie gezocht.

Volgens De Limburger was I. in januari 2017 ook al betrokken bij een steekpartij, aan de Criekenput. Daarbij raakte een man gewond.

Intussen zwijgt Osama I. over het motief. Vooral de dochter van het vrouwelijke slachtoffer wil weten waarom hij haar moeder heeft aangevallen. Maar Osama verscheen niet op de eerste pro forma-zitting.

De zaak moet inhoudelijk nog worden behandeld.

Bijgewerkt: 26-06-18 12:09

comments powered by Disqus