Vrouw steekt haar man dood

Datum
donderdag 30 november 2017
Adres
Hemsterhuisstraat
Plaats
Den Haag

Hulpdiensten kregen om 0.50 uur de melding dat iemand in de woning was neergestoken. Reanimatie mocht niet meer baten, het slachtoffer - de 59-jarige marktkoopman Olaf Muller - overleed ter plaatse. Zijn vrouw Marianne H. (ook 59) werd aangehouden.

Volgens zijn collega's op de Haagse Markt was Muller een 'supergozer' met wie je 'vreselijk' kon lachen. Grote mond, klein hartje. Een fijne vent.

Volgens de advocaat van zijn echtgenote valt dat te bezien. Olaf zou zijn vrouw regelmatig hebben mishandeld en ooit haar arm na een ruzie op acht plaatsen hebben gebroken. 'Hij had een kwade dronk,' aldus de advocaat.

Op de avond voor de steekpartij zou hij haar nog met een longdrinkglas hebben bewerkt. En een avond later sleepte Muller haar aan heur haar naar bed, brak haar neus en beet erin. 

Daarop zei Marianne tegen zichzelf: 'Deze pijn moet stoppen' - en pakte een steakmes. Ze stak haar man twee keer in het hart. Hij stierf terstond.

Helaas heeft ze nooit aangifte van die mishandelingen gedaan, maar iemand moet die arm en neus hebben gezet.

Het Openbaar Ministerie eist 11 jaar cel. De officier gaat uit van voorbedachte raad, van moord dus. Bovendien zou Olaf de twee steken in de mogelijk hebben overleefd als H. direct hulp had geroepen. 

Maar dat deed ze niet.

De rechtbank oordeelde dat H. eerder hulp had kunnen zoeken dan wel weg had kunnen lopen - en veroordeelde haar tot 8 jaar. 

Ze zou te kort tijd hebben gehad om na te kunnen denken, vandaar doodslag en geen moord. 

Maar ook geen noodweer of psychische overmacht.

 4
KNMI Hoek van Holland – 30-11-2017

Bijgewerkt: 26-06-2018 10:53

Reacties (0)

Log in om te reageren