Man slaat zijn vrouw dood

Datum
maandag 4 december 2017
Adres
Churchillsingel
Plaats
Vlaardingen

Agenten reageerden op een melding van mishandeling in seniorencomplex Hoylede. Ze troffen Lia Schaap (64) zwaargewond aan, ze overleed in het ziekenhuis. Haar eveneens 64-jarige echtgenoot Jan V. werd aangehouden.

Later zochten duikers van de brandweer in het water van de Churchillsingel, vermoedelijk naar het moordwapen. 

Maar dat is tot nu toe niet gevonden.

V. zou volgens het Algemeen Dagblad een groot geheim met zich mee hebben gedragen: hij had grote schulden (30.000 euro) en de twee zouden binnenkort uit huis worden gezet. De volgende dag, de dag na de moord...

Vermoedelijk wist Lia Schaap daar niets van. Dat wil zeggen: wel van de geldzorgen, niet van de uitzetting. Ze bestelde op de dag van haar dood namelijk nog nieuwe schoenen en gaf als bezorgadres... de Churchilllaan op.

Maar Jan V. ontkende zijn vrouw de hersens te hebben ingeslagen. Hij was die avond naar de avondwinkel gegaan om een fles jenever te kopen. Toen hij 20 minuten later weer thuiskwam, trof hij haar zwaargewond aan. Hij belde 112 en probeerde haar te reanimeren.

Maar er werden geen braaksporen gevonden.

Bovendien: de bloedsporen op de trui van Jan V. waren zeer waarschijnlijk niet afkomstig van een poging haar te reanimeren. Eerder van slaan.

En er was genoeg drank in huis, volgens het OM. Dus hij hoefde helemaal niet naar de avondwinkel. 

Sterker: die was dicht.

Het OM eiste 11 jaar, de rechtbank vond dat een rechtvaardige eis.

 6,6
KNMI Rotterdam – 04-12-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:39

Reacties (0)

Log in om te reageren