Man doodgeschoten, daders gepakt?

Datum
dinsdag 28 november 2017
Adres
Apolloburg
Plaats
Nieuwegein

De Surinamer Timon Badloe (43) zat achter het stuur zijn wagen toen hij werd beschoten. In de voorruit waren vijf kogelgaten te zien, precies ter hoogte van de bestuurder. Ook de zijruit was stuk. 

Buren die op de stoep stonden te praten hoorden een harde knal en vervolgens nog enkele knallen. Ze zagen twee mannen wegrennen en in een zwarte auto wegrijden. 

Korte tijd later brandde aan de Componistenlaan in Vleuten een wagen uit en weer even later zette de politie bij het AMC in Amsterdam een zwarte Volkswagen aan de kant met twee inzittenden, beiden 24. De een komt uit Amsterdam, de ander uit Amstelveen.

Volgens buren woonde het slachtoffer met zijn vrouw en een kind van drie maanden in de straat.

Het is de tweede moord en ook de twee liquidatie in de Apolloburg in een paar jaar tijd. En volgens het Algemeen Dagblad staan beide zaken in verband met elkaar.

Op 24 juni 2013 werd de 34-jarige Gilbert B. voor zijn woning opgewacht door een aantal mannen met bivakmutsen op en gewapend met automatische wapens. Omwonenden hoorden tientallen schoten. 

'Rasta Gilly' - zoals het slachtoffer werd genoemd - werd korte tijd later dood in zijn schuur aangetroffen. Zijn broer raakte bij de aanslag zwaargewond.

Een brandende Audi A4 bleek de vluchtauto.

B. had een strafblad en poseerde graag als kickbokser. De politie ging er vanuit dat het een liquidatie in het criminele milieu. De daders van deze moord konden nog niet voor de rechter worden gebracht.

Volgens het AD waren Rasta Gilly en Timon 'Chico' Badloe jeugdvrienden en zaten ze beiden in de drugshandel.

Bijgewerkt: 29-11-17 14:44

comments powered by Disqus