Man doodgeschoten, daders gepakt?

Datum
dinsdag 28 november 2017
Adres
Apolloburg
Plaats
Nieuwegein

De Surinamer Adjai Badloe (43) zat achter het stuur zijn wagen toen hij werd beschoten. In de voorruit waren vijf kogelgaten te zien, precies ter hoogte van de bestuurder. Ook de zijruit was stuk. 

Buren die op de stoep stonden te praten hoorden een harde knal en vervolgens nog enkele knallen. Ze zagen twee mannen wegrennen en in een zwarte auto wegrijden. 

Korte tijd later brandde aan de Componistenlaan in Vleuten een wagen uit en weer even later zette de politie bij het AMC in Amsterdam een zwarte Volkswagen aan de kant met twee inzittenden: Denzel D. en Reza J., beiden 24. De eerste komt uit Amstelveen, de tweede uit Amsterdam.

Volgens buren woonde het slachtoffer met zijn vrouw en een kind van drie maanden in de straat.

Het is de tweede moord en ook de twee liquidatie in de Apolloburg in een paar jaar tijd. En volgens het Algemeen Dagblad staan beide zaken in verband met elkaar.

Op 24 juni 2013 werd de 34-jarige Gilbert B. - ook bekend als Rasta Gilly - voor zijn woning opgewacht door een aantal mannen met bivakmutsen op en gewapend met automatische wapens. Omwonenden hoorden tientallen schoten. 

Rasta Gilly - hij had een strafblad en poseerde graag als kickbokser - werd korte tijd later dood in zijn schuur aangetroffen. Zijn broer raakte bij de aanslag zwaargewond.

Een brandende Audi A4 bleek de vluchtauto. De daders van deze moord konden niet voor de rechter worden gebracht.

Volgens het AD waren Rasta Gilly en Timon 'Chico' Badloe jeugdvrienden en zaten ze beiden in de drugshandel.

De moordzaak Badloe moet nog voorkomen, maar Denzel D. heeft al verklaard dat hem was gevraagd mee te gaan om Badloe te rippen, niet om hem te liquideren.

En dan zou hij nog niet eens aan die ripdeal zelf meedoen, maar slechts de vluchtauto besturen. 

Reza J. was tot nu toe minder spraakzaam.

 5,4
KNMI De Bilt – 28-11-2017

Bijgewerkt: 26-06-18 10:49

comments powered by Disqus