Ayman Mouyah doodgeschoten

Datum
donderdag 23 november 2017
Adres
Olifantswerf
Plaats
Amsterdam

De schoten vielen rond 1.00 uur. De 19-jarige Ayman Maouya bleef dood achter, drie mannen (18 en 19) werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. I

Een getuige hoorde volgens AT5 zes schoten.

Enkele tientallen meters verderop vond de politie een scooter, op z'n kant. De lichten brandden nog.

Inmiddels is een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, volgens wnl.tv Tim S. (1978). Hij zou verslaafd zijn aan drugs en met zijn hond in de kelderbox van zijn ouderlijke huis wonen. Mogelijk wilde hij de scooter stelen.

Hij is de zoon van penozefiguur Jan S., voormalig lijfwacht van Maurits de Vries alias Zwarte Joop, die op zijn beurt de eigenaar van Casa Rosso op de Amsterdamse Wallen was.

En hij is de kleinzoon van Jan S. (1903), die zijn Nederlanderschap verloor wegens zijn gedrag in de oorlog. Opa S. was lid van de NSB en de WA, de Weerafdeling van de NSB - oftewel: opa was een van Musserts straatvechters die eind 1940, begin 1941 Joden in elkaar sloegen.

In 1944 stapte hij over naar de Landwacht.

Ook opa S. woonde al op de Oostelijke Eilanden, waartoe Kattenburg behoort.

De schoten vielen op de Kattenburgerkade.

Een van de mannen die gewond raakte, werd in zijn bil getroffen. Volgens een getuige zou de schutter - Tim S. dus - naar de gewonde man toe zijn gelopen en hebben gezegd: 'De volgende keer gaat-ie door je hoofd.'

 10,6
KNMI Schiphol – 23-11-2017

Bijgewerkt: 06-12-17 09:55

comments powered by Disqus