Ayman Mouyah doodgeschoten

Datum
donderdag 23 november 2017
Adres
Olifantswerf
Plaats
Amsterdam

De schoten vielen rond 1.00 uur. De 19-jarige Ayman Maouya bleef dood achter, drie mannen (18 en 19) werden gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Een getuige hoorde volgens AT5 zes schoten.

Enkele tientallen meters verderop vond de politie een scooter, op z'n kant. De lichten brandden nog.

De politie hield een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, Tim S. (1978). Hij zou verslaafd zijn aan drugs en met zijn hond in de kelderbox van zijn ouderlijke huis wonen. 

Het conflict ging over een gestolen scooter, de scooter die op z'n kant lag.

S. zou een paar dagen voor de schietpartij die scooter met beenkleed hebben weggenomen. De scooter zou hij dezelfde dag hebben teruggebracht, maar zonder beenkleed.

Op die fatale dag wilde T. dat beenkleed alsnog teruggeven. Toen hij het aan de scooter wilde bevestigen, werd hij volgens het Openbaar Ministerie door een aantal mannen van achteren aangevallen en geschopt.

Daarop haalde T. een vuurwapen uit zijn broeksband en schoot op de groep, die in totaal uit zeven personen bestond.

Hij is de zoon van penozefiguur Jan S., voormalig lijfwacht van Maurits de Vries alias Zwarte Joop, die op zijn beurt de eigenaar van Casa Rosso op de Amsterdamse Wallen was.

En hij is de kleinzoon van Jan S. (1903), die zijn Nederlanderschap verloor wegens zijn gedrag in de oorlog. Opa S. was lid van de NSB en de WA, de Weerafdeling van de NSB - oftewel: opa was een van Musserts straatvechters die eind 1940, begin 1941 Joden in elkaar sloegen.

In 1944 stapte hij over naar de Landwacht.

Ook opa S. woonde al op de Oostelijke Eilanden, waartoe Kattenburg behoort.

Het OM eiste 16 jaar tegen zijn kleinzoon. De rechtbank veroordeelde hem conform. De straf is voor doodslag, zes pogingen tot doodslag en verboden wapenbezit. Ook moet hij ruim 15.000 euro schadevergoeding aan nabestaanden betalen.

 10,6
KNMI Schiphol – 23-11-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:08

Reacties (0)

Log in om te reageren