Toen zij even drugs haalde...

Datum
zondag 19 november 2017
Adres
Plaats
Breda

Rivano was 7 maanden oud toen hij onwel werd en overleed in het ziekenhuis. De artsen daar konden geen verklaring van natuurlijke dood afgeven. 

Uit sectie bleek dat de jongen inderdaad een niet-natuurlijke dood was getroffen. Later werd de 24-jarige vader aangehouden, Kevin van den B.

Hem werd eerst moord c.q. doodslag verweten, later doodslag c.q. mishandeling. 

In januari 2020 kwam de zaak voor. Het bleek dat Rivano die dag met een verkoudheid in zijn bedje lag. Een medewerkster van de instantie die het gezin begeleidde vertrok rond 17.30 uur, omdat de ouders de situatie onder controle hadden.

Althans, leken te hebben.

Die avond ging de moeder van Rivano naar een coffeeshop om softdrugs te kopen. 

Toen ze terugkwam ademde haar zoon zwaarder en er zat bloed in zijn mond. 'Het lijkt wel alsof hij doodgaat,' appte ze naar haar moeder.

Vervolgens liet ze zich door Kevin van den B. overreden pas de volgende dag naar de huisarts te gaan.

Die nacht om 3 uur stond hart van Rivano stil.

De rechtbank zag in de weigering van Van den B. naar de huisartsenpost te gaan een poging te verhullen wat er gebeurd was, namelijk dat hij Rivano hard door elkaar had geschud - en veroordeelde hem tot 7,5 cel.

Geen tbs, want Van den B. weigerde zich hardnekkig te laten onderzoeken. En dus kon niet worden vastgesteld aan welke stoornis hij lijdt.

De rechtbank ging er wel vanuit dat Van den B. verminderd toerekeningsvatbaar was.

 6,1
KNMI Gilze-Rijen – 19-11-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:07

Reacties (0)

Log in om te reageren