Spoot verpleger zorginstelling zeven mensen dood?

Datum
woensdag 1 november 2017
Adres
Zomerplein
Plaats
Puttershoek

De 21-jarige verpleger Rahiied A. werd aangehouden omdat hij een bewoonster van zorginstelling 't Huys te Hoecke met een dodelijke hoeveelheid insuline zou hebben ingespoten.

Hij bekende nog twee patiƫnten met insuline te hebben ingespoten, een keer met opzet en een keer bij vergissing. Maar die twee overleefden,

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt echter nog twaalf zaken, waarin zes mensen zijn overleden.

In totaal heeft A. mogelijk dus zeven mensen vermoord.

A. werkte als oproepkracht in diverse zorginstellingen, ondanks - zo wist De Telegraaf te melden - een veroordeling wegens de diefstal van 5000 euro van een bejaarde in een van die instellingen.

De krant wist ook een mogelijk motief te achterhalen: A. wilde de held uithangen. Hij maakte de bejaarden ziek om ze vervolgens te redden.

Volgens familie van de dader wilde hij arts worden.

Volgens de advocaat van de verdachte ontvangt de familie van de verdachte 'veel' dreigementen. De verdachte zit in beperkingen, wat onder meer betekent dat zijn advocaat inhoudelijk niet op de zaak in mag gaan.

Voor de goede orde: het staat nog niet vast dat de bejaarden aan een injectie zijn overleden.

Maar indien, dan moeten twee vragen worden beantwoord: 

waarom wordt iemand die is veroordeeld voor de diefstal van geld van een bewoner van een zorginstelling nog aangesteld in een zorginstelling, en waarom kan een oproepkracht bij de pot met pillen. 

 11,6
KNMI Rotterdam – 01-11-2017

Bijgewerkt: 06-07-18 11:40

comments powered by Disqus