Verpleger spoot vier bejaarden dood

Datum
woensdag 1 november 2017
Adres
Zomerplein
Plaats
Puttershoek

De 21-jarige verpleger Rahiied A. werd aangehouden omdat hij een bewoonster van zorginstelling 't Huys te Hoecke met een dodelijke hoeveelheid insuline zou hebben ingespoten.

Hij bekende vervolgens nog twee patiƫnten met insuline te hebben ingespoten, een keer met opzet en een keer bij vergissing. Maar die twee overleefden,

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht meer zaken en uiteindelijk werd A. vervolgd voor vier moorden, zes pogingen tot moord en een poging tot doodslag.

A. werkte als oproepkracht in diverse zorginstellingen, ondanks een veroordeling wegens de diefstal van 5000 euro van een bejaarde in een van die instellingen.

Hij diende de bejaarden insuline toe om ze vervolgens te redden en zo de status van held te bereiken.

Volgens familie van de dader wilde hij arts worden.

Tijdens een pro forma-zitting in mei 2019 achtten deskundigen het raadzaam dat Rahiied A. tbs zou krijgen Zonder gevangenisstraf, maar met dwangverpleging.

De rechtbank negeerde dat advies en gaf A. 20 jaar en tbs. Maar wel met dwangverpleging. De rechtbank zou levenslang hebben opgelegd als A. niet sterk verminderd toerekeningsvatbaar was.

De vragen blijven:

waarom wordt iemand die is veroordeeld voor de diefstal van geld van een bewoner van een zorginstelling nog aangesteld in een zorginstelling, en waarom kan een oproepkracht bij de pot met pillen. 

 11,6
KNMI Rotterdam – 01-11-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:40

Reacties (0)

Log in om te reageren