Automobilist slaat man dood met hamer

Datum
zondag 29 oktober 2017
Adres
Verlengde Morsestraat
Plaats
Winterswijk

De 58-jarige Deme Lulaj uit Kosovo liep omstreeks 13.30 uur op de stoep van de Verlengde Morsestraat toen hij werd aangereden door een auto. De bestuurder daarvan stapte uit en sloeg Lulaj met een voorwerp – mogelijk een hamer – op zijn hoofd. De 58-jarige overleed de volgende dag aan zijn verwondingen.

Inmiddels is een 36-jarige man aangehouden. Het Openbaar Ministerie heeft om zijn overlevering (de juridisch correcte term voor uitlevering) gevraagd.

Volgens getuigen reed de dader in een blauwe Volkswagen Golf, met het Duitse kenteken BO-….7777. De politie weet op welke naam de auto staat geregistreerd, maar of de bijbehorende persoon ook de bestuurder was, is nog onzeker.

De wagen is nog niet teruggevonden. Het vehikel moet zwaar beschadigd zijn en de vraag is of de bestuurder er nog ver mee heeft kunnen rijden.

De dader kwam vanuit de Scholtenenk de Verlengde Morsestraat inrijden en sloeg op zijn vlucht linksaf de Laan van Hilbelink op. Aan het einde daarvan is hij vermoedelijk over de Bataafseweg richting de N319 gereden.

Lulaj woonde al 25 jaar in Nederland en laat een vrouw en kinderen achter. Zijn dochter Nushe (23) vertelde De Gelderlander:

'We hebben 22 uur naast hem gezeten in het Radboud-ziekenhuis, hopend op een wonder. Maar hij is alleen maar in coma geweest. Hij heeft nog geen vinger bewogen. Ze hebben hem nog wel geopereerd, dat heeft niet geholpen. Hij was al hersendood toen hij in het ziekenhuis aankwam. Maandagochtend om 11.00 uur is hij overleden. We waren er allemaal bij.'

Over het motief is motief is nog niet bekend. Volgens de politie was het een gerichte actie, dus geen random killing.

De Gelderlander meldt dat de 23-dochter van het slachtoffer 30.000 euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip.

De politie vraagt getuigen zich te melden.

Bijgewerkt: 14-11-17 09:23

comments powered by Disqus