Een van beiden... Maar wie?

Datum
woensdag 11 oktober 2017
Adres
Bongardstraat
Plaats
Brunssum

De 5 maanden oude Fabian werd onwel en nog gereanimeerd, maar tevergeefs. Sectie maakte duidelijk dat het de jongen was overleden aan verwondingen aan het hoofd.

Een 30-jarige vrouw en een 33-jarige man werden aangehouden, de oppasouders van het kind. Ze werden verdacht van doodslag subsidiair zware mishandeling. 

Het gebeurde in hun woning.

De vrouw werd weer vrijgelaten. Ze is zelf moeder van twee kleine kinderen. Maar ze bleef verdachte.

Later werd ook de man weer vrijgelaten. 

Maar beiden werden in augustus 2019 ten tweede male opgepakt, naar aanleiding van een rapport van het NFI. Over de inhoud van het rapport wilde de politie geen mededelingen doen, maar die was kennelijk niet gunstig voor de oppasouders.

En dat bleek tijdens de zitting: de baby was overleden aan het shakenbabysyndroom. Het kind was hard door elkaar geschuwd. 

Ook zou de jongen klappen op zijn hoofd hebben gekregen.

Volgens de vader - Robin O. - had zijn (eigen) zesjarige zoontje het campingbedje waarin Fabian lag omgetrokken en was hij met zijn hoofd op de grond gevallen.

Maar daar geloofde het Openbaar Ministerie niets van en eiste 9 jaar tegen hem. 

Volgens het OM was de vrouw van Robin O. op het fatale moment niet in de woning aanwezig: ze liet toen de honden uit.

Ook de rechtbank kwam tot de conclusie dat Fabian niet uit zijn campingbedje was gevallen.

Maar de rechtbank was er tegelijkertijd niet van overtuigd dat de vrouw van O. op het fatale moment de honden uitliet, zoals het OM stelde. Ook zij kon daarom de dood van Fabian hebben veroorzaakt.

En dus sprak de rechtbank beiden vrij.

De vrouw van O. werd wel veroordeeld voor het slaan en schoppen van haar eigen kind. Ze kreeg een taakstraf van 60 uur. Volgens de vrouw was die mishandeling het gevolg van stress na de dood van Fabian.

 14,3
KNMI Maastricht – 11-10-2017

Labels

Bijgewerkt: 22-02-2021 15:47

Reacties (0)

Log in om te reageren