Man doodgestoken op het Jacobijnerkerkhof

Datum
dinsdag 10 oktober 2017
Adres
Bij de Put
Plaats
Leeuwarden

De steekpartij vond rond 10.30 uur plaats in het historische centrum van Leeuwarden. Het slachtoffer - de 35-jarige Ursel Sprott van CuraƧao - werd gevonden bij het Oranjepoortje, op de hoek van het Jacobijnerkerkhof en Bij de Put.

Het slachtoffer is een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die wel veel in Leeuwarden verbleef.

De politie riep via Burgernet inwoners van Leeuwarden op uit te kijken naar een blanke man met een pitbull. De man droeg een beige jas en is 1.90 meter lang.

Volgens een buurtbewoner in de Leeuwarder Courant was het al langer onrustig in de buurt.

Ursel Sprott was volgens een vriend van hem in de Leeuwarder Courant 'werkzoekende' en scharrelde hij op straat zijn geld bij elkaar. Wat toch vooral doet vermoeden dat de aanleiding een ruzie om drugs was.

Een dag later werd een verdachte aangehouden, een 38-jarige man uit Leeuwarden. Wat zijn betrokkenheid is, moet nog onderzocht worden.

De familie van het slachtoffer is een geldinzameling begonnen. Volgens zijn moeder Mirella was hij wel verzekerd, maar wil de verzekeringsmaatschappij het benodigde geld niet uitkeren omdat Ursel 'nog maar vier maanden' in Nederland woonde.

Een verzoek om bijzondere bijstand bij de gemeente zou weken tijd kosten. Donderdag 18 oktober 2017 moest het geld binnen zijn, aldus Mirella. Anders kon de uitvaart niet doorgaan.

'En ik heb het geld niet in mijn zak.'

Maar het benodigde bedrag werd opgehaald.


Bijgewerkt: 23-10-17 16:14

comments powered by Disqus