Psychiatrische vrouw doodt psychiatrische man

Datum
zaterdag 28 oktober 2017
Adres
Hof van Sint Pieter
Plaats
Middelburg

De steekpartij vond tussen 21.00 en 21.15 uur uur plaats in een woning van Emergis aan de Hof van Sint Pieter, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg die mensen met psychische problemen of een verslaving een vorm van 'beschermd wonen' biedt.

De locatie telt 22 patiƫnten.

Het slachtoffer - een man wiens identiteit nog niet bekend is gemaakt - raakte zwaargewond en overleed ter plekke. Een vrouw werd aangehouden. Beiden woonden in de instelling.

De NOS meldt dat de Emergis gaat onderzoeken of de steekpartij voorkomen had kunnen.

'Het is de tweede keer in korte tijd dat er een steekpartij is in een beschermdwonenlocatie van Emergis. Begin augustus raakte een man zwaargewond toen hij in Oostburg werd neergestoken door een medebewoner.'

Ook de Inspectie Gezondheidszorg doet onderzoek.

Woordvoerder Alwin Don nam in het Algemeen Dagblad alvast een voorschot op de uitkomsten van die onderzoeken. De achtergrond van de instelling kan volgens hem een rol hebben gespeeld bij het incident. 'Het zal geruime tijd duren voor we echt harde uitspraken kunnen doen, maar bij twee mensen die allebei begeleid wonen, kun je van tevoren niet uitsluiten dat hun achtergrond iets met het incident te maken heeft.'

Duidelijk is al wel dat de vrouw de moord heeft aangekondigd. Ze belde 112 met de mededeling dat ze de man, althans iemand zou doden. 112 waarschuwde daarop Emergis en de politie, maar het was al te laat.


Bijgewerkt: 02-11-17 11:37

comments powered by Disqus