Maffioso vermoord

Datum
dinsdag 10 oktober 2017
Adres
Dongestraat
Plaats
Amsterdam

Saverio Tucci (44) was lid van de maffia, hij werd dood in een auto gevonden. Tucci was een paar dagen in Amsterdam was voor zaken, meer bepaald: autohandel.

Althans: officieel. In werkelijkheid leverde hij volgens Italiaanse kranten cocaïne aan een tak van de Italiaanse maffia.

Drie verdachten werden aangehouden, van wie er een snel weer werd vrijgelaten.

Hoofdverdachte was volgens Carlo M. (60). Hij zou Tucci op 10 oktober in een woning in de Dongestraat hebben gedood met schoten in het hoofd en bovenlichaam. Vervolgens zou hij het lijk in een koffer hebben gestopt, die koffer in een auto hebben gelegd en die auto in de Henriette Roland Holststraat hebben geparkeerd.

Daarna meldde hij zich twee dagen later in het gezelschap van zijn advocaat op het politiebureau. Tucci zou hem hebben afgeperst in verband met conflicten in de Italiaanse onderwereld.

Het was zelfverdediging, aldus zijn advocaat.

Carlo M. zou toen de politie hebben verteld waar de schietpartij had plaatsgevonden en waar de auto stond waarin hij het lijk had verstopt. 

M. wordt in Italië berecht, omdat het volgens het (Nederlandse) Openbaar Ministerie een geheel Italiaanse affaire is.

Maar met dat argument kun de je meeste moordzaken afschuiven.

Italiaanse kranten meldden onmiddellijk na de vondst al dat Tucci lid was van de Libergois, de maffia rondom de stad Manfredonia (nabij Foggia) en dat hij in 2004 werd veroordeeld voor drugshandel. In 2012 overleefde hij een aanslag op zijn leven toen hij op de ladder stond te schilderen.

Zijn broer had in 2001 minder geluk.

Maar het belangrijkste wat Carlo M. te melden had, was dat Tucci een van de schutters was van een viervoudige moord. Daarbij waren twee drugsbazen vermoord en twee boeren die toevallig getuige waren van de moord op die twee drugsbazen.

Zelfverdediging, het kan nog steeds. 

Het kan ook dat Carlo M. het slachtoffer doodde uit wraak voor de viervoudige moord, mogelijk in opdracht van derden. Maar waarom meldde hij zich dan bij de politie?

 14,5
KNMI Schiphol – 10-10-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 13:23

Reacties (0)

Log in om te reageren