Maffioso vermoord

Datum
dinsdag 10 oktober 2017
Adres
Dongestraat
Plaats
Amsterdam

Saverio Tucci (44) was lid van de maffia, hij werd dood in een auto gevonden. Tucci was een paar dagen in Amsterdam was voor zaken, meer bepaald: autohandel.

Drie verdachten werden aangehouden, van wie er een snel weer werd vrijgelaten. Hij is nog wel verdachte.

Hoofdverdachte is volgens crimesite.nl Carlo M. (60). Hij zou Tucci op 10 oktober in een woning in de Dongestraat hebben gedood met schoten in het hoofd en bovenlichaam. Vervolgens zou hij het lijk in een koffer hebben gestopt, die koffer in een auto hebben gelegd en die auto in de Henriette Roland Holststraat hebben geparkeerd.

Daar werd het lijk twee dagen later gevonden.

Het Parool wist daar aan toe te voegen dat Carlo M. zich onmiddellijk na de moord met zijn advocaat op het politiebureau meldde. Tucci zou hem hebben afgeperst in verband met conflicten in de Italiaanse onderwereld.

Het was zelfverdediging, aldus zijn advocaat.

Carlo M. zou toen de politie hebben verteld waar de schietpartij had plaatsgevonden en waar de auto stond waarin hij het lijk had verstopt. 

De rechtszaak vindt overigens in Italië plaats, omdat het volgens het Openbaar Ministerie een geheel Italiaanse affaire is.

Maar met dat argument kun de je meeste moordzaken afschuiven.

Italiaanse media meldden onmiddellijk na de vondst al dat Tucci lid was van de Libergois, de maffia rondom de stad Manfredonia (nabij Foggia) en dat hij in 2004 werd veroordeeld voor drugshandel. In 2012 overleefde hij een aanslag op zijn leven toen hij op de ladder stond te schilderen.

Zijn broer had in 2001 minder geluk.

Als Carlo M. de waarheid spreekt dan is dit een moord in de onderwereld, maar daarmee nog geen liquidatie.


 14,5
KNMI Schiphol – 10-10-2017

Bijgewerkt: 17-01-18 10:26

comments powered by Disqus