Hasan Sarikus doodgestoken

Datum
donderdag 5 oktober 2017
Adres
Zaanstraat
Plaats
Deventer

Hasan Sarikus (26) werd volgens getuigen door een bestelbus klemgereden tegen de gevel van het appartementencomplex waar hij zou wonen en na een woordenwisseling neergestoken. Waar de ruzie over ging is onduidelijk.

Het slachtoffer had de bijnaam Yellowbird.

Inmiddels zijn twee mannen aangehouden, de 41-jarige Murat D. uit Deventer en de 47-jarige Emiel van den B. uit Wilp. De twee meldden zich nog in de nacht van de steekpartij op het politiebureau.

Volgens de advocaat van Van den B. zou haar cliënt bij Murat D. in de wagen zijn gestapt zonder te weten dat D. iemand achtervolgde. D. zou Sakirus daarop hebben aangereden.

Sarikus zou evenwel - nog steeds volgens de advocaat van Van den B. - een hockeystick in zijn handen hebben gehad en daarmee Murat D. hebben aangevallen, althans geslagen. In het gevecht dat daarop volgde zou Sarikus die hockeystick hebben laten vallen.

Van den B. zag zich vervolgens gedwongen die stick op te rapen, want nu had Sarikus ineens een mes in zijn handen. Aldus de advocaat van Van den B., die de voorlopige vrijlating van haar cliënt bepleitte. Want noodweer.

Kan.

Maar feit blijft dat Van den B. naast Murat D. zat toen D. het slachtoffer van zijn sokken reed. Feit blijft dat Van den B. het slachtoffer met die hockeystick heeft geslagen. 

Helaas werd de advocaat van Van den B. niet gevraagd of haar cliënt heeft overwogen Murat D. te slaan toen die Sakirus neerstak. Want noodweer. We nemen tenminste aan dat Van den B. Sarikus niet heeft gestoken. En Sarikus ook niet.

De rechtbank liet Van den B. niet voorlopig vrij.

Bijgewerkt: 12-01-18 09:33

comments powered by Disqus