Slachtoffer mishandeling Warnsveld overleden

Datum
zaterdag 8 juli 2017
Adres
Breegraven
Plaats
Warnsveld

Andres Rodriguez liep in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 juli om 3.00 uur met een vriend door Warnsveld ter hoogte van de Lidl aan de Breegraven toen een kleine zwarte wagen naast hem stopte en hij door de twee mannelijke inzittenden werd aangevallen en in zijn gezicht geslagen. 

De vriend kon vluchten, Rodriguez liep ernstig hersenletsel op en raakte in coma. Een maand later overleed hij.

Zijn vader maakte het overlijden op Facebook bekend. Waarom zijn pleegzoon werd geslagen, is nog niet duidelijk. Mogelijk had hij eerder (die dag) ruzie met de daders gekregen.

De politie hield drie verdachten aan: Leon K., 'Marokkaanse Bertje' en de vriend van K. Alleen de laatste zit nog vast. Hij wordt als hoofdverdachte gezien en in het Pieter Baan Centrum onderzocht.

Warnsveld was verbijsterd over het geweld. Er werd een stille tocht gehouden en geld opgehaald om de oma en tante van het slachtoffer in staat te stellen naar Nederland te komen.

Maar het slachtoffer was geen lieverdje. Hij had werd in diverse etablissementen geweigerd wegens ruziemaken en en het gebruik van sofdrugs. In Amsterdam had hij een agent mishandeld en in Duitsland problemen veroorzaakt in een discotheek.

Op de afdeling spoedeisende hulp van het lokale ziekenhuis kenden ze hem maar al te goed.

Die avond kreeg hij ruzie met een vriend van Leon K. Leon deelt een klap uit, maar daar lijkt het bij te blijven. Als hij al weer thuis is wordt hij gebeld of geaptt en gaat hij naar de Lidl.

Belde Leon K. hem? Of werd hij door de vriendin van K. geappt? En wat wilden ze?

Overigens is het mogelijk dat Rodriguez ongelukkig ten val kwam.

 18,5
KNMI Deelen – 08-07-2017

Bijgewerkt: 13-12-17 11:23

comments powered by Disqus