Man met gapend gat in zijn achterhoofd

Datum
zaterdag 8 juli 2017
Adres
Fogelsang
Plaats
De Westereen

Tjeerd van Seggeren (37) uit Kollumerzwaag werd 's ochtends gevonden door een man die zijn hond uitliep. Aanvankelijk ging de politie uit van doodslag of moord, later opperde ze dat het slachtoffer mogelijk werd aangereden (en dat de bestuurder was doorgereden).

Inmiddels gaat ze weer uit van doodslag of moord.

Van Seggeren lag in een weiland vlak bij de kruising van de Fogelsang en de Bûterwei, aan de rand van het dorp De Westereen. Eerst dacht de voorbijganger dat Van Segeren zijn roes uitsliep, maar het slachtoffer had een gapend gat in zijn achterhoofd.

Volgens de politie lag Van Seggeren niet op de plek waar hij vermoord werd. Ook de hondeneigenaar dacht dat: 'Hy lei op in plak dêr’t normaal net ien komt. Soest hast tinke dat hy der hinne brocht is.'

Van Seggeren - getrouwd, drie kinderen - was die avond met anderen naar het muziekfestival Freeze Forze Beach Fest in Westereen gegaan. Nadat hij tegen 2.00 uur weer was vertrokken, had niemand hem meer gezien.

Ook is niet duidelijk of hij alleen vertrok.

In het weiland lag zijn portemonnee. Vermoedelijk ook zijn telefoon. Een omwonende had die nacht vaag een telefoon horen overgaan. Iemand heeft hem een paar keer geprobeerd te bellen.

Later werd zijn (Duitse) echtgenote aangehouden en een bedrijfspand doorzocht. Daarbij werd een auto in beslag genomen. In die wagen werden blauwe deeltjes gevonden die ook op het achterhoofd van Van Seggeren waren aangetroffen.

En Google Timeline toonde aan dat de telefoon van de vrouw zich op maximaal 24 meter van Van Seggeren bevond toen hij overleed.

Ze had op Google verder gezocht op de termen: 'insuline' en 'trinken' (ze was tenslotte Duitse).

Justitie houdt de mogelijkheid open dat ze een handlanger had.

 16,5
KNMI Leeuwarden – 08-07-2017

Bijgewerkt: 23-06-18 14:24

comments powered by Disqus