Man met gapend gat in zijn achterhoofd

Datum
zaterdag 8 juli 2017
Adres
Fogelsang
Plaats
De Westereen

Tjeerd van Seggeren (37) uit Kollumerzwaag werd 's ochtends gevonden door een man die zijn hond uitliep. Aanvankelijk ging de politie uit van een misdrijf, later opperde ze dat het slachtoffer mogelijk is aangereden.

Van Seggeren lag in een weiland vlak bij de kruising van de Fogelsang en de Bûterwei, aan de rand van het dorp De Westereen. Eerst dacht de voorbijganger dat Van Segeren zijn roes uitsliep, maar het slachtoffer had een gapend gat in zijn achterhoofd.

Volgens de politie is Van Seggeren door een misdrijf om het leven gekomen, volgens de hondeneigenaar is hij niet vermoord waar hij werd gevonden. 'Hy lei op in plak dêr’t normaal net ien komt. Soest hast tinke dat hy der hinne brocht is.'

Van Seggeren - getrouwd, drie kinderen - had de voorgaande avond (in tegenstelling tot eerdere berichten) geen bardienst gedraaid op het muziekfestival Freeze Forze Beach Fest in de Westereen, dat werd gehouden vlak bij de Fogelsang. 'Hy wie hjir louter as besiker,' aldus de organisator.

Van Seggeren was met een groepje naar het festival gegaan. Nadat hij tegen 2.00 uur was vertrokken, had niemand hem meer gezien.Ook is niet duidelijk of hij alleen is vertrokken.

In het weiland lag zijn portemonnee. Vermoedelijk ook zijn telefoon. Een omwonende had die nacht vaag een telefoon horen overgaan. Iemand heeft hem een paar keer geprobeerd te bellen.

Inmiddels is zijn echtgenote aangehouden en een bedrijfspand doorzocht. Daarbij zou een auto in beslag zijn genomen.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

 16,5
KNMI Leeuwarden – 08-07-2017

Bijgewerkt: 20-12-17 14:35

comments powered by Disqus