Moord in Pools arbeidsmigrantenhotel

Datum
zaterdag 29 juli 2017
Adres
Haarboersweg
Plaats
Hoge Hexel

De 35-jarige Pool Michael Mindykowski werd dood aangetroffen bij een vakantiehuisje op Villapark Lageveld, hij was met messteken vermoord. Een 45-jarige landgenoot werd aangehouden, Piotr P.

Aanvankelijk stelde het Openbaar Ministerie dat het slachtoffer met een serie messteken was vermoord, maar na een eerste pro forma-zitting bleef er daar maar één van over. 

Maar dus wel een fatale.

En die was gegeven met een fruitmes.

Het begon allemaal met een opmerking. Een van de Polen praatte in niet al te nette bewoordingen over zijn (eigen) vriendin: 'Mijn hoer.' Daarop brak een groepsruzie uit.

Piotr P. - hij onduidelijk of hij die opmerking maakte - kreeg klappen en verklaarde later tegenover de rechtbank dat hij door het slachtoffer en anderen voor hun plezier was geslagen. Noodweer, dus. Mindykowski kwam op hem aflopen en P. had zijn landgenoot willen stompen, Maar toevallig had hij net dat fruitmes in handen.

De rechtbank geloofde hem niet en gaf hem 9 jaar conform.

Op het vakantiepark verbleven toen zo'n 150 Polen, veelal arbeidsmigranten. Slachtoffer en dader woonden niet in hetzelfde vakantiehuisje.

Volgens bewoners van het park - de Polen zelf, dus - vonden er regelmatig gewelddadigheden plaats; volgens de eigenaar van het uitzendbureau waar de meeste Polen voor werken nooit. 

Maar op 9 augustus 2017 meldde Twentsche Courant Tubantia dat een dronken Pool er weer met een mes had lopen zwaaien.

 18
KNMI Heino – 29-07-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:44

Reacties (0)

Log in om te reageren