Bouwvakker op bouwvakbarbecue doodgestoken

Datum
zaterdag 5 augustus 2017
Adres
Oldenzaalseweg
Plaats
Reutum

De steekpartij vond rond 1.30 uur plaats op het terras van eetcafé Antje & Billie tijdens de traditionele bouwvakbarbecue; de bouwvak was een dag eerder begonnen. Het slachtoffer is de 22-jarige Roelof Esma. Hij woonde in Winterswijk. Zijn broer Maik (25) raakte gewond.

De politie arresteerde vijf mensen. Maik en een 43-jarige man, beiden uit Winterswijk, en drie inwoners van Enschede: een 31-jarige en een 34-jarige man alsmede een 35-jarige vrouw uit Enschede.

De 34-jarige man uit Enschede is voormalig voetballer Ruud ter H. (FC Twente, AGOVV). Tot voor speelde de spits voor het eerste van GVV Eilermark in Glanerbrug, maar in maart werd hij op non-actief gezet.

Ook dat had met een ruzie te maken, een ruzie met de voorzitter. Niet op het veld, maar in de privé-sfeer.

Ruud ter H. en zijn jongere broer Frank (31) zitten nog vast; de anderen zijn weer vrijgelaten.

Het vermoeden bestaat dat de ruzie het gevolg was van een vete tussen twee families die als langdurig te omschrijven is.

Uitbater Bart van café Antje en Billie verklaarde tegenover Twentsche Courant Tubantia: 'We hadden 160 man, ik heb de hele avond buiten staan te bakken. Rond half twee hadden we alleen nog wat mensen in het voorcafé, die stonden aan de bar.'

Vervolgens kregen de twee families kregen onenigheid. Binnen werd gevochten, buiten escaleerde het.

'Ik heb niet gezien wat er gebeurde, wel dat ze buiten op elkaar insloegen. Maar toen ik buiten kwam en ik die man aan de overkant zag liggen met meerdere flinke messteken in zijn rug, wist ik dat het helemaal mis was.' Wie gestoken had, heeft hij niet gezien.

De volgende zitting staat op 1 februari 2018.


Daders/verdachten

NaamRuud ter H.
Geboren15 okt. 1982
Overleden
 15,6
KNMI Twenthe – 05-08-2017

Labels

Bijgewerkt: 13-12-17 15:16

comments powered by Disqus