Dodelijke steekpartij metro 53

Datum
donderdag 27 juli 2017
Adres
Dalsteindreef
Plaats
Amsterdam

De 38-jarige man werd neergestoken rond 18.00 uur in een rijdende metro van lijn 53 tussen Duivendrecht en Venserpolder ter hoogte van de Dalsteindreef in de Venserpolder. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis. Volgens getuigen was er geen redden aan. Hij was verschillende keren gestoken.

Zijn naam is nog niet bekend gemaakt, wel dat hij Amsterdammer was.

Anderen vertelden dat de 27-jarige dader - Philip O. uit Amsterdam - achterin de metro zat, plotseling opstond en met een mes begon te zwaaien. Zonder aanleiding, zonder voorafgaande ruzie. De inzittenden renden naar voren en naar buiten toen de metro was gestopt op station Venserpolder. Daar kon de dader worden aangehouden. Hij was nog op het station. Getuigen zagen hem heen en weer lopen voordat hij door twee agenten in boeien werd geslagen.

Tijdens een pro forma-zitting werd duidelijk dat O. op de psychiatrische afdeling van het AMC werd verpleegd. Daar mishandelde hij in juni 2017 een verpleegkundige. Toch mocht hij een paar weken later op proefverlof, zelfstandig. Dat was op de dag van de moord.

Lees AT5 voor het uitgebreide verhaal.

O. verklaarde zich niets te kunnen herinneren van een moord in de metro.

 18,2
KNMI Schiphol – 27-07-2017

Labels

Bijgewerkt: 26-10-17 09:41

comments powered by Disqus