Moord om... Ja, wat eigenlijk?

Datum
zaterdag 8 juli 2017
Adres
2e Rosestraat
Plaats
Rotterdam

Agenten troffen de 44-jarige Surinamer en vader van twee tienerkinderen Maikel Rasoelbaks in de nacht van 7 op 8 juli zwaargewond aan op straat voor Club Paya ('het gezelligste dan cafe van Rotterdam'), in de wijk Feijenoord. 

Hij overleed in het ziekenhuis.

Het bleek dat hij in het café ruzie had gekregen en buiten enkele keren hard tegen zijn hoofd was geschopt.

Het was een massale vechtpartij, maar justitie houdt met name Mahinderkapoer B. (54) en diens zoon Deepak (29) verantwoordelijk voor de dood van Rasoelbaks. 

Het Openbaar Ministerie is van mening dat het slachtoffer met opzet van het leven is beroofd. Eerst werd neergeslagen en vervolgens - toen hij al op de grond lag - tegen zijn hoofd geschopt.

Tijdens de rechtszaak bleek dat Deepak B. en zijn zoon zich bij de voetbalclub al vol hadden laten lopen met alcoholische versnaperingen en toen naar Club Paya waren gegaan. Daar trad een band op. 

Toen Beepak B. even buiten op de stoep stond, werd hij door iemand vanuit een auto gezegd 'een meisje' (wie is onbekend) met rust te moeten laten.

Daarop pakte B. de bril al van de man die hem gemaand had. Vader B. bemoeide zich ermee en gezamenlijk trokken ze onder meer de ketting van de man in de auto stuk.

Ook het latere slachtoffer bemoeide zich ermee. Hij liep naar zijn auto en haalde daaruit een groot mes, zo is op camerabeelden te zien. Het ding schittert in het licht.

Volgens getuigen was hij (ook) boos omdat er 'lelijke dingen' over zijn moeder waren gezegd. 

Het slachtoffer was overigens getrouwd met de nicht van vader B.

Het OM eiste 8 jaar tegen vader en zoon B. 

De rechtbank veroordeelde de zoon conform en diens vader tot 6 jaar. De zoon had vaker geschopt, zo was de rechtbank uit beelden gebleken. Beiden zouden volgens de zitting geen verantwoordelijkheid hebben getoond, aldus de rechtbank.

 18,7
KNMI Rotterdam – 08-07-2017

Labels

Bijgewerkt: 25-05-2019 08:00

Reacties (0)

Log in om te reageren