Dubbele moord op de Ceintuurbaan

Datum
zaterdag 15 juli 2017
Adres
Ceintuurbaan
Plaats
Amsterdam

De lichamen van de 54-jarige Pieter Hoovers en zijn 33-jarige Thaise vrouw Tae werden op 17 juli 2017 om 13.30 uur gevonden, maar vermoedelijk werden ze al op zaterdagavond 15 juli vermoord.

Op bewakingsbeelden van die zaterdagavond is te zien dat ze met hun scooter bij hun appartement aankomen. Het zijn de laatste beelden waarop de twee nog levend te zien zijn. 

Een uur later - om 21.40 uur - arriveerde een man met twee grote tassen bij zich, in elke hand een. 

Kennelijk was hij zich bewust van het feit dat er in de buurt camera's hingen, want hij verborg zijn gezicht. Hij ging het appartement ook binnen. Er werden geen braaksporen gevonden, dus vermoedelijk werd hij door Hoovers en zijn vrouw binnengelaten.

Binnen schoot hij zijn slachtoffers dood.

Opsporing Verzocht heeft beelden van de vermoedelijke dader. De tassen lijken zwaar, maar zeker is dat niet.

Toen de verdachte het pand weer verliet, droeg hij de twee tassen in één hand. De kijkers van Opsporing Verzocht kregen niet te horen hoe lang de man binnen is geweest.

Petrus Cornelis Martinus Hoovers (1963) was volgens Het Parool een bekende in Amsterdamse onderwereld met - aldus crimesite.nl - veel vijanden. Volgens De Telegraaf werd Hoover ervan verdacht John Mieremet te hebben verraden.

Hoovers had in Thailand een café, een pleisterplaats voor Nederlandse criminelen - aldus de krant. Mieremet kwam er ook, die naar Thailand was gevlucht nadat Willem Holleeder in Amsterdam een aanslag op hem had laten plegen.

Mieremet waande zich veilig in Thailand, maar zou zijn verraden door Hoovers. Weggetipt aan het kamp Holleeder, zoals De Telegraaf het omschrijft. Hoovers zou kort voor de liquidatie van Mieremet een paar keer naar Amsterdam hebben gereisd en na de liquidatie over 'aanzienlijk meer' geld hebben beschikt.

Ook de recherche dacht in die richting. 

Tot een formele aanklacht kwam het nooit, maar de beschuldiging bleef wel aan Hoovers kleven, aldus De Telegraaf.

Hoovers zou dus een lastige getuige tegen Holleeder kunnen zijn geworden. Holleeder is immers aangeklaagd voor betrokkenheid bij de moord op Mieremet.

Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de gouden tip.

Slachtoffers

NaamN.N. Ceintuurbaan
Geboren
Overleden
 17,3
KNMI Schiphol – 15-07-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 12:21

Reacties (0)

Log in om te reageren