Dubbele moord op de Ceintuurbaan

Datum
zaterdag 15 juli 2017
Adres
Ceintuurbaan
Plaats
Amsterdam

De lichamen van de 54-jarige Pieter Hoovers en zijn 33-jarige Thaise vrouw Tae werden op 17 juli 2017 om 13.30 uur gevonden, maar vermoedelijk zijn ze al op zaterdagavond 15 juli vermoord.

Op bewakingsbeelden van die zaterdagavond is te zien dat ze met hun scooter bij hun appartement aankomen. Het zijn de laatste beelden waarop de twee nog levend te zien zijn. 

Een uur later - om 21.40 uur - arriveerde een man met twee grote tassen bij zich, in elke hand een. Kennelijk was hij zich bewust van het feit dat er in de buurt camera's hingen, want hij verborg zijn gezicht. Hij ging het appartement ook binnen. Er werden geen braaksporen gevonden, dus vermoedelijk werd hij door Hoovers en zijn vrouw binnengelaten.

Binnen schoot hij zijn slachtoffers dood.

Opsporing Verzocht heeft beelden van de vermoedelijke dader. De tassen lijken zwaar, maar zeker is dat niet.

Petrus Cornelis Martinus Hoovers (1963) was volgens Het Parool een bekende in Amsterdamse onderwereld met - aldus crimesite.nl - veel vijanden. 

Of het een liquidatie in de onderwereld is, valt echter nog te bezien. Want wie neemt er nou twee tassen mee naar een liquidatie?

Toen de verdachte het pand weer verliet, droeg hij de twee tassen in één hand. De kijkers van Opsporing Verzocht kregen niet te horen hoe lang de man binnen is geweest.

Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de gouden tip.

Slachtoffers

NaamN.N. Ceintuurbaan
Geboren
Overleden
 17,3
KNMI Schiphol – 15-07-2017

Bijgewerkt: 04-04-18 09:50

comments powered by Disqus