Een verschil van 29 steken

Datum
maandag 19 juni 2017
Adres
De Waag
Plaats
Almelo

Het slachtoffer - de 26-jarige Talitha van Limbeek - werd even na 12.00 uur gevonden, kort nadat de politie een melding binnen had gekregen. 

Binnen troffen agenten ook haar gewonde vriend aan, de 24-jarige man Marc B. Hij is aangehouden.

Hij heeft bekend. 

De dag voor de moord zou hij tegenover bekenden hebben gezegd zelfmoord te willen plegen. Kennelijk moest zijn vriendin mee. 

B. doodde haar met zijn mes, haar laatste woorden waren: 'Wat doe je nou?' 

Daarna stak hij zichzelf met het mes.

Maar de dood trad niet in en B. nam een bad. Korte tijd later kwam hij op het toilet weer bij positieven en belde de politie.

Tijdens een pro forma-zitting wist B. niet te vertellen waarom hij Talitha had vermoord. Dat was geen onwil, aldus zijn advocaat. B. had bij een auto-ongeluk in 2016 een Traumatic Brain Injury opgelopen - en mogelijk was daardoor zijn geheugen aangetast.

Mogelijk was die hersenbeschadiging zelfs van invloed geweest op zijn handelen op die fatale dag.

Maar volgens de vader van Talitha was dat ongeluk in scène gezet.

In ieder geval kwam Marc B. tijdens de inhoudelijk zitting met een verklaring: Talitha was door de duivel bezeten. En verder was ze van plan zich zelf iets aan te doen. Daarop stak hij haar drie keer in haar hals.

32 keer, corrigeerde de patholoog-anatoom hem.

Wilde hij de duivel laten ontsnappen?

De moeder van het slachtoffer maakt Marc B. uit voor klootzak.

En op zijn mededeling dat hij zich zelf ook van het leven had willen beroven, zei ze: 'Maar bij Talitha gebruikte je een groot keukenmes en bij jezelf een schilmesje. Je bent een lafbek.'

Een ander scenario is overigens dat B. dacht dat Talitha hem bedroog met haar ex. Dat wist hij niet zeker, maar hij vertrouwde haar niet (meer). En hij had genoeg van dat wantrouwen. Zijn wantrouwen, wel te verstaan. 

Dus stak hij haar.

Het Openbaar Ministerie eist 8 jaar en tbs. De rechtbank vond dat te weinig: 9 jaar en tbs.

Overigens hadden bouwvakkers die tegenover het pand aan het werk waren verklaard dat vlak voor de komst van de politie een 'getinte man met een rode jas, zwarte broek en zwarte handschoenen' aan de woning hadden zien verlaten - en wie draagt er met 30 graden Celsius handschoenen...

Maar kennelijk droeg er die dag wel degelijk iemand handschoenen. De politie spoorde hem op en stelde vast dat hij niet binnen was geweest.

Houd altijd rekening met toeval.

 23,3
KNMI Twenthe – 19-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 12:10

Reacties (0)

Log in om te reageren