Dode en gewonde, gewonde aangehouden

Datum
maandag 19 juni 2017
Adres
De Waag
Plaats
Almelo

Het slachtoffer - de 26-jarige Talitha van Limbeek - werd even na 12.00 uur gevonden, kort nadat de politie een melding binnen had gekregen. 

Binnen troffen agenten ook haar gewonde vriend aan, de 24-jarige man Marc B. Hij is aangehouden.

Hij heeft bekend. De dag voor de moord zou hij tegenover bekenden hebben gezegd zelfmoord te willen plegen. Kennelijk moest zijn vriendin mee. 

B. doodde haar met 32 messteken, haar laatste woorden waren: 'Wat doe je nou?' 

Daarna stak hij zichzelf met het mes.

Maar de dood trad niet in en B. nam een bad. Korte tijd later kwam hij op het toilet weer bij positieven en belde de politie.

Tijdens een pro forma-zitting werd gesteld dat B. bij een auto-ongeluk op 30 november 2016 mogelijk een Traumatic Brain Injury heeft opgelopen - en dat die hersenbeschadiging van invloed is geweest op zijn handelen. Dat zal in het Pieter Baan Centrum worden onderzocht.

Ook spreekt B. nog met een geheugendokter, hoogleraar Marko Jelicic van de Universiteit Maastricht. Door het ongeluk zou zijn geheugen zijn aangetast. 

Misschien kan de professor hem doen herinneren waar de ruzie over ging die leidde tot de fatale steekpartij.

Maar volgens de vader van Talitha was dat ongeluk in scène gezet.

Het Openbaar Ministerie wil hem vervolgen voor doodslag. De zaak moet nog voorkomen.

Overigens hadden bouwvakkers die tegenover het pand aan het werk waren verklaard dat vlak voor de komst van de politie een 'getinte man met een rode jas, zwarte broek en zwarte handschoenen' aan de woning hadden zien verlaten - en wie draagt er met 30 graden Celsius handschoenen...

Maar kennelijk droeg er die dag wel degelijk iemand handschoenen. De politie spoorde hem op en stelde vast dat hij niet binnen was geweest.

Houd altijd rekening met toeval.

 23,3
KNMI Twenthe – 19-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 21-06-18 16:45

comments powered by Disqus