Dode bij ruzie in woning, lijk afgeleverd op politiebureau

Datum
zaterdag 17 juni 2017
Adres
Ingelanden
Plaats
Bodegraven

Drie mannen en een vrouw brachten om 1.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag het lijk van de 74-jarige 'opa V.' naar het politiebureau van Gouda en vertelden dat het slachtoffer bij een ruzie in een woning om het leven was gekomen. Ze werden in hechtenis genomen.

Alle vier zijn familie van het slachtoffer: een 20-jarige man, 22-jarige vrouw, een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw. Alleen de 49-jarige man zit nog vast, Menno R. Hij is de echtgenoot van de dochter van het slachtoffer. Hij wordt verdacht van doodslag. De anderen blijven wel verdachten.

De doodsoorzaak is wurging - en wel wurging met een hondenriem.

Het slachtoffer was in zijn werkzame leven vrachtwagenchauffeur en had een vriendin in Polen - waarmee de contouren van het motief zijn geschetst. Hij had in Nederland geen woning meer en verblijf op bezoek bij familie.

De advocaat van Menno R. houdt het over psychische overmacht. Wat hij daarmee bedoelde, werd niet duidelijk. De eerste inhoudelijke zitting is in maart 2018.

De laatste moord in Bodegraven dateert van 8 juni 1996, toen de 16-jarige V.L. op het Stationsplein een Marokkaanse jongen (18) doodstak die zijn scooter zou hebben gestolen.


 18,8
KNMI Cabauw – 17-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 21-01-18 13:01

comments powered by Disqus