Gewurgd met hondenriem

Datum
zaterdag 17 juni 2017
Adres
Ingelanden
Plaats
Bodegraven

Drie mannen en een vrouw brachten om 1.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag het lijk van de 74-jarige Harry Veelenturf naar het politiebureau van Gouda en vertelden dat hij bij een ruzie in een woning om het leven was gekomen. 

Ze werden in hechtenis genomen. 

Alle vier waren familie van het slachtoffer: een 20-jarige man, 22-jarige vrouw, een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw. 

Alleen de 49-jarige man bleef vastzitten, Menno R. Hij was de echtgenoot van de dochter van het slachtoffer en werd verdacht van doodslag. 

Het slachtoffer was in zijn werkzame leven vrachtwagenchauffeur en had een vriendin in Polen. Hij had in Nederland geen woning meer en hier op bezoek verbleef hij bij familie.

De advocaat van Menno R. houdt het over psychische overmacht. Wat hij daarmee bedoelde, werd aanvankelijk niet duidelijk. 

Maar tijdens de rechtszaak onmiddellijk: Harry Veelenturf zou vroeger zijn dochter hebben misbruikt, de vrouw van R. dus. Het slachtoffer zou lachend en kwetsend hebben gereageerd op die beschuldiging, waarna bij R. - althans volgens R. zelf - het licht uitging. 

Hij pakte de hondenriem en legde die aan.

Het Openbaar Ministerie eiste 7 jaar, maar de rechtbank vond dat te weinig: 8 jaar. De rechtbank vond dat er geen sprake was van overmacht, maar oordeelde dat R. op 'brute wijze' een moord had gepleegd.

Menno R. ging in hoger - en hoorde dezelfde eis: 7 jaar. Uitspraak juli 2019.

 18,8
KNMI Cabauw – 17-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:45

Reacties (0)

Log in om te reageren