Dode te Nispen blijkt Belg

Datum
donderdag 15 juni 2017
Adres
Turfvaartsestraat
Plaats
Nispen

Het lichaam van de 62-jarige Belg Frank Serruys lag in een sloot onder een stuk blauw zeil vlak bij sportpark Vierhoeven in Nispen (gemeente Roosendaal) en werd rond 8.30 uur door een voorbijganger gevonden.

Aanvankelijk was onbekend wie het slachtoffer was. Hij was 1.83 meter lang, woog 82 kilogram en had bruin haar. Zijn schoenmaat was 40,5. Hij miste een aantal tanden en had op beide onderarmen littekens van krassen. Hij droeg een armband van het merk Fossil en een horloge van het merk Victorinox.

Maar 'dankzij een intensief en doorgedreven onderzoek, dat initieel opgestart werd door de Nederlandse politie en later overgenomen werd door de Antwerpse federale gerechtelijke politie, kon de man geïdentificeerd worden als de 62-jarige Frank Serruys uit Antwerpen,' aldus Het Nieuwsblad.

Inmiddels zijn twee Belgen aangehouden voor de moord, de 36-jarige Natasja de P. uit Essen en haar 34-jarige vriend Bart G. uit Lokeren.

Serruys kende Natasja de P. uit een psychiatrische instelling. Het slachtoffer had borderline en een alcoholprobleem. Vermoedelijk werd Serruys verliefd op de vrouw. In ieder geval opende hij voor haar een bankrekening en stortte daar geld op. 

Want geld had hij.

Mogelijk werd Serruys al op 13 juni vermoord. In dat geval is er na zijn dood nog geld van zijn eigen rekening gehaald.

Het was niet voor het eerst dat Natasja P. te maken kreeg met een plotselinge dood. In 2015 woonde ze met haar drie dochters (maar zonder hun vader) toen ze introk bij een nieuwe vriend: T. - en die lag korte tijd later dood op bed.

Kort na de moord op Serruys kondigde Natasja een huwelijk met Bart G. aan.

Bart G. heeft bekend Serruys te hebben gewurgd, maar stelt dat het zelfverdediging was. Het slachtoffer zou hem met een mes hebben aangevallen. 

De zaak moet nog voorkomen.


Daders/verdachten

NaamBart G.
Geboren
Overleden
 20,8
KNMI Woensdrecht – 15-06-2017

Bijgewerkt: 21-06-2018 16:33

Reacties (0)

Log in om te reageren