Dode te Nispen blijkt Belg

Datum
donderdag 15 juni 2017
Adres
Turfvaartsestraat
Plaats
Nispen

Het lichaam van de 62-jarige Belg Frank Serruys lag in een sloot onder een stuk blauw zeil vlak bij sportpark Vierhoeven in Nispen (gemeente Roosendaal) en werd rond 8.30 uur door een voorbijganger gevonden.

Aanvankelijk was onbekend wie het slachtoffer was. Hij was 1.83 meter lang, woog 82 kilogram en had bruin haar. Zijn schoenmaat was 40,5. Hij miste een aantal tanden en had op beide onderarmen littekens van krassen. Hij droeg een armband van het merk Fossil en een horloge van het merk Victorinox.

Maar 'dankzij een intensief en doorgedreven onderzoek, dat initieel opgestart werd door de Nederlandse politie en later overgenomen werd door de Antwerpse federale gerechtelijke politie, kon de man geïdentificeerd worden als de 62-jarige Frank Serruys uit Antwerpen,' aldus Het Nieuwsblad.

Inmiddels zijn twee Belgen aangehouden voor de moord, de 36-jarige Natasja de P. uit Essen en haar 34-jarige vriend Bart G. uit Lokeren. Ze zitten nog vast.

Serruys kende Natasja de P. uit de psychiatrische instelling. Het slachtoffer had borderline en een alcoholprobleem. Vermoedelijk werd Serruys verliefd op de vrouw. In ieder geval opende hij voor haar een bankrekening en stortte daar geld op. Want geld had hij.

Mogelijk werd Serruys al op 13 juni vermoord. In dat geval is er na zijn dood nog geld van zijn eigen rekening gehaald.

Het is niet voor het eerst dat Natasja P. te maken krijgt met een plotselinge dood. In 2015 woonde ze met haar drie dochters maar zonder hun vader toen die in de steek liet en introk bij een nieuwe vriend: T. - en die lag korte tijd later dood op bed.

Kort na de moord op Serruys kondigde Natasja een huwelijk met Bart G. aan.

Bart G. heeft bekend Serruys te hebben gewurgd, maar stelde dat het zelfverdediging was. Het slachtoffer zou hem met een mes hebben aangevallen.


Daders/verdachten

NaamBart G.
Geboren
Overleden

Bijgewerkt: 13-12-17 15:32

comments powered by Disqus