Dode op feestje Amsterdam-Zuidoost

Datum
zaterdag 10 juni 2017
Adres
Scherpenzeelstraat
Plaats
Amsterdam

De steekpartij volgde op een ruzie die in de woning ontstond tussen tijdens een feestje, tegen 7.00 uur. Buiten troffen agenten een gewonde, maar aanspreekbare man (25) uit Amstelveen aan, binnen een zwaargewonde man. Hulpverleners hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar zonder het beoogde resultaat.

Het slachtoffer is de 23-jarige Oscar Lucas Donk, geboren op 9 oktober 1993 te Amsterdam. De verdachte - Gianni L. - is eerder met justitie in aanraking geweest.

Volgens zijn vader waren Oscar en zijn beste vriend Ali O. met hun beider vriendinnen eerder die avond ook al op het feestje geweest. Nadat ze de stad in waren gegaan, waren ze teruggekeerd.

Op een gegeven moment wilde iemand een ritje maken in de Range Rover die Ali leaste. Oscar en Ali gingen mee. Bij terugkomst ontstond er ruzie toen bleek dat de sleutels zoek waren. Ali werd daarbij als eerste neergestoken. Toen Oscar hem wilde helpen, werd ook hij neergestoken. Ali liep naar buiten, Oscar naar het portiek een verdieping hoger.

De gewaarschuwde hulpdiensten zagen buiten eerst Ali liggen en hielpen hem. Pas later kwamen ze erachter dat Oscar boven lag. Misschien had hij gered kunnen worden, als ze hem eerder hadden opgemerkt.

Aldus de vader.

De Facebookpagina van het dodelijke slachtoffer laat een zeer grote en zeer gevarieerde groep vrienden zien, in menig opzicht. Hij zou een asbestverwerkingsbedrijf hebben en succesvol zijn. Feit is dat Oscar en Ali graag op Facebook poseerden naast dure auto's.

De twee andere mannen die bij de ruzie betrokken waren, werden aangehouden: een 23-jarige man uit Zwaag en een 24-jarige man uit Beverwijk. Vier vrouwen worden gezien als getuigen.

Het is de vierde moord in Amsterdam in 2017. In 2016 waren dat er op 10 juni al tien.

 18
KNMI Schiphol – 10-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 22-09-17 14:18

comments powered by Disqus