Gianni wilde een ritje

Datum
zaterdag 10 juni 2017
Adres
Scherpenzeelstraat
Plaats
Amsterdam

De steekpartij volgde op een ruzie die in de woning ontstond tijdens een feestje, tegen 7.00 uur. 

Buiten troffen agenten een gewonde, maar aanspreekbare man (25) uit Amstelveen aan: Ali O., binnen een zwaargewonde man: Oscar Donk, geboren in 1993 te Amsterdam. 

Hulpverleners hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar zonder het beoogde resultaat.

De verdachte - Gianni L. - was al eerder met justitie in aanraking geweest.

Volgens de vader van Oscar waren zijn zoon en zijn beste vriend Ali O. met hun beider vriendinnen eerder die avond ook al op het feestje geweest, maar even de stad in geweest.

Toen ze terug waren gekomen wilde iemand op een gegeven moment een ritje maken in de Range Rover die Ali leaste. Oscar en Ali zelf gingen mee. 

Bij terugkomst ontstond er ruzie toen bleek dat de sleutels zoek waren. Ali werd daarbij als eerste neergestoken. Toen Oscar hem wilde helpen, werd ook hij neergestoken. Ali liep naar buiten, Oscar naar het portiek een verdieping hoger.

De gewaarschuwde hulpdiensten zagen buiten eerst Ali liggen en hielpen hem. Pas later kwamen ze erachter dat Oscar boven lag. Misschien had hij gered kunnen worden, als ze hem eerder hadden opgemerkt.

Aldus de vader.

De Facebookpagina van het dodelijke slachtoffer laat een zeer grote en zeer gevarieerde groep vrienden zien, in menig opzicht. Donk had een asbestverwerkingsbedrijf en was succesvol. Hij en Ali poseerden graag op Facebook naast dure auto's.

Volgens het Openbaar Ministerie droegen beiden overigens bij aan het escaleren van de dodelijke ruzie. Het eiste 8 jaar en tbs tegen Gianni L. voor doodslag  op Donk en poging tot doodslag op Ali O. De rechtbank oordeelde conform.

In hoger beroep kreeg L. 14 jaar, zonder tbs.

 18
KNMI Schiphol – 10-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 12:07

Reacties (0)

Log in om te reageren