Uit Druten in zee

Datum
vrijdag 9 juni 2017
Adres
Langevelderslag
Plaats
Noordwijk

De man werd op vrijdag 9 juni 2017 om 15.45 uur drijvend in de zee bij Noordwijk ter hoogte van de Langevelderslag door kitesurfers gevonden, de politie gaat ervan uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Aanvankelijk was zijn identiteit onbekend, maar na een uitzending van Opsporing Verzocht werd snel duidelijk om wie het gaat: de 24-jarige Everald 'Affie' Suensberg uit Druten. Hij droeg een T-shirt met twee doodshoofden en verder:

Foto: screenshot Opsporing Verzocht

Zijn dood was op 4 juli opnieuw een onderwerp in Opsporing Verzocht:

'Suensberg is zeer waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. Teneinde vast te stellen wie daarvoor verantwoordelijk is of zijn, is de politie bezig de laatste dagen en uren van het slachtoffer in kaart te brengen. Uw hulp daarbij wordt erg op prijs gesteld.

Wie heeft informatie over de toedracht van dit misdrijf of over de mogelijke dader(s)?

Bekend is dat Suensberg op de ochtend van 7 juni, de woensdag voor zijn dood, zijn woonplaats Druten verliet. Hij is naar Rotterdam gereisd, van waaruit hij per trein naar Den Haag ging. Daar op station Hollands Spoor is hij om 21.26 uur gefilmd toen hij de trein uit kwam en vervolgens naar buiten liep om tram 11 te nemen naar Scheveningen.

Rond 21.55 uur stapte Suensberg in Scheveningen uit bij de tramhalte op de Willem de Zwijgerlaan. Dat is de laatste keer dat hij gezien is. Op vrijdag 9 juni werd rond 15.45 zijn lichaam gevonden, in zee ter hoogte van de Langevelderslag in Noordwijk.

Wie heeft een vermoeden waarom Suensberg mogelijk om het leven is gebracht?

Ergens tussen 21.55 uur op 7 juni en 15.45 uur op vrijdag 9 juni is Everald Suensberg vermoedelijk om het leven gebracht. De politie wil graag spreken met iedereen die hem op de laatste 3 dagen van zijn leven nog heeft gezien en/of gesproken. Vooral over de periode na Suensbergs aankomst in Scheveningen, tegen 22.00 uur op woensdag 7 juni, ontbreekt het aan informatie.'

 0
KNMI IJmuiden – 09-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 12:05

Reacties (0)

Log in om te reageren