(Hoe) doodde Angelo S. Savannah Dekker?

Datum
donderdag 1 juni 2017
Adres
De Kronkels
Plaats
Bunschoten

De 14-jarige Savannah Dekker verdween op 1 juni en werd op 4 juni gevonden in een sloot lang het industrie- en sportcomplex De Kronkels vlak bij de kruising met de Lorentzlaan. De doodsoorzaak is nog niet bekend (gemaakt).

Inmiddels is de 16-jarige Angelo S. uit Den Bosch aangehouden. 

De twee kenden elkaar via social media. De jongen - zo meldt het Algemeen Dagblad - ging al sinds augustus 2016 niet meer naar school; hij volgde een vmbo-opleiding aan het Van Maerlant in Den Bosch. 

En een paar dagen na de moord op Savannah werd hij door de kinderrechter uit huis geplaatst, in een procedure die al langer liep en dus niets met de moord te maken heeft. 

Hij houdt van treinen, gamen en zocht op diverse chatsites - Omegle, Hot or Not en andere - contact met meisjes. Die meisjes stuurden hem soms naaktfoto's van zichzelf.

Savannah werd gevonden kort nadat 700 inwoners van Bunschoten en de rest van het land een particuliere zoekactie naar het meisje waren begonnen, maar niet door hen. Een voorbijganger vond haar.

Ze was die dag op weg naar een schoolvriendin om met nog meer schoolgenootjes aan een studieopdracht te werken, althans: dat had ze thuis verteld, maar kwam daar nooit aan.

Op de dag van haar verdwijning werd wel haar zwarte fiets van het merk Cortina teruggevonden, afgesloten geparkeerd tegen een boom bij een bushalte in de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland, ten zuiden van Bunschoten. Dat is vlak bij de vindplaats van het lichaam.

Een parkeerplaats langs de A1 tussen Amersfoort en Baarn werd nog op de dag van de vondst onderzocht, maar het vermoedelijk kwam de verdachte met de trein.

Overigens heeft het Nederlands Forensisch Instituut niet kunnen vaststellen dat Savannah door een misdrijf om het leven is gekomen.

Een dag nadat Savannah Dekker was verdwenen, verdween de eveneens 14-jarige Romy Nieuwburg, zo'n 20 kilometer verderop in Achterveld. Haar levenloze lichaam werd nog diezelfde dag (2 juni ) gevonden.


 16,6
KNMI De Bilt – 01-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 11-03-18 21:36

comments powered by Disqus