Dode bij woningoverval Landgraaf

Datum
woensdag 31 mei 2017
Adres
Koempel
Plaats
Landgraaf

De 39-jarige Bob Jalloh werd die nacht tegen 1.45 uur gebeld en liep naar buiten. Even later kwam hij weer binnen, maar niet alleen: twee mannen vergezelden hem.

Die stuurden de vrouw van Jalloh naar boven, waar ze zag dat de bezoekers handboeien en tie wraps bij zich hadden en plotseling zonder directe aanleiding (althans voor zover bekend) met een mes op het bovenlichaam van Jalloh in staken. 

Hij stierf ter plaatse. 

Zijn vrouw bleef ongedeerd, net als de drie kinderen van het stel. Zij lagen boven te slapen.

De overvallers vluchtten via de achterkant van de woning. In Opsporing Verzocht werden ze als volgt beschreven:

'Beide daders hebben een licht getinte huidskleur en een breed postuur. Een van hen heeft een kuiltje in zijn kin en de de ander heeft een tatoeage in zijn nek van vermoedelijk een Arabisch symbool. Allebei droegen ze handschoenen en een camouflagejas of bomberjack.'

Volgens Opsporing Verzocht hadden de mannen 'een koffer bij zich met daarin zakjes met wit poeder, mogelijk drugs. Maar daarvan zijn
geen sporen aangetroffen.'

Ze namen de smartphone van Jalloh (een Samsung Galaxy A5), zijn identiteitskaart en een bankpas mee. De spullen zijn nog niet teruggevonden.

Een getuige zag rond het tijdstip van de overval een blauwe Ford Focus stationwagen met draaiende motor in de buurt staan, mogelijk dus de vluchtauto.

Na ruim een jaar kon de politie een verdachte aanhouden, meldde De Limburger: een 47-jarige man uit Geleen. De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit. Later werden nog een man uit Brunssum en een man uit Landgraaf.

En weer later de vrouw van het slachtoffer. Ze zat in een lastige relatie, aldus haar advocaat en zou volgens het OM twee van de mannen hebben betaald om haar echtgenoot te vermoorden. 

De (minderjarige) dochters van het stel moeten van de rechtbank in de rechtszaal getuigen.

Mogelijk dus tegen hun moeder.

 18
KNMI Maastricht – 31-05-2017

Labels

Bijgewerkt: 23-02-2019 11:55

Reacties (0)

Log in om te reageren